6724fi.jpg

Moederdag als parttime mama

3/05/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Moederdag, de dag van het jaar waarop kinderen hun mama in de bloemetjes  zetten. Vanaf de geboorte van m’n eerste mini was ik meteen fan. Het creatieve cadeautje en het bijhorende versje zijn top, maar vooral het gezichtje van de mini. Plezier, fierheid en geluk, allemaal af te lezen op die schattige snoet. Mama, ik zie je graag… smelt!

Maar door co-ouderschap ben ik een parttimemoeder. De planning toont me dat Moederdag net zoals vorig jaar valt in de papaweek. Mijn mini’s teleurgesteld, traantjes. Ik beloof hen dat we deze dag heus wel inhalen. Ik probeer toch de papa nog te overtuigen maar hij zwicht niet. Het was mijn keuze om te vertrekken en dit hoort bij de gevolgen van deze keuze… slik!

Vorig jaar stonden facebook en Instagram vol met liefdevolle posts van fiere mama’s met hun koters en een zelfgemaakt cadeautje. Ik neem ze het niet kwalijk, ik was ook zo.

Maar voor parttimemoeder is dit niet weggelegd. Ik kan hun geheimzinnige kreetjes niet horen bij het opstaan of hun enthousiaste gezichtjes bewonderen tijdens het binnenkomen van de slaapkamer. Geen ontbijt op bed met tomaten, pralines en vers geperst sinaasappelsap en een suikerrandje voor mij.

Die dag is nu voor de papa en de plusmama, want de juf had het lumineuze idee dat zijn vriendin ook een cadeautje verdiende…. En bij die gedachte breekt m’n hart.

 

Annelies De Buck

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes