5310fi.jpg

Morgen doe ik het anders en maak ik wél tijd

13/11/2023

Kleine zus slaapt, grote zus heeft (joepie!) wel zin om te helpen groenten te snijden voor de spaghettisaus. Maar helaas: papa is gisteren enkele groenten vergeten in de winkel. (En uiteraard ben ik dankbaar dat hij naar de winkel ging, maar nee, bolognaisesaus zonder tomaat en wortel lukt me echt niet). Dus...  Schrap het plan, kleed jezelf deftig aan, hou kleine zus wakker (lees: troost haar tijdens het winkelen om jezelf huilhoofdpijn te besparen), overtuig grote zus dat het oké is om van idee te veranderen (hoezo, toch eerst naar de winkel? Maar ik wil...).

Geen tijd om te eten

Wees blij dat de saus eindelijk klaar is (een half dutje en veel 'Mama, kan je nu eerst...' later), en laat grote zus nog even helpen met de kruiden. Natuurlijk is het niet erg dat deze op de grond vallen... Net zomin het erg is dat papa net nu de kruimeldief uit elkaar haalde en dat kleine zus net nu slaapt, net wanneer je zou moeten stofzuigen voordat alles door het hele huis ligt.

“Is het erg als niet alle boekjes terug op hun plaats staan, mama?” (Lees: ze liggen min of meer in de kast, maar loop er niet langs of alles valt eruit). Nee hoor schat, dat doet mama straks wel (nadat we gegeten hebben, nadat we samen gedanst hebben, want dat vroeg je nog maar honderd keer, nadat kleine zus melk dronk, ... -> heb ik eigenlijk zelf al iets gegeten?)

...

Maar ik mag niet klagen, want ik heb vandaag voor het eerst in maanden eens 'uitgeslapen'. Al had ik dat achteraf bekeken liever niet gedaan, want wat een tijdverlies is dat.

Jaloers op papa

En wat ben ik jaloers op papa die rustig met de zusjes speelt vanuit de zetel. Hoe graag zou ik dat willen doen? Maar er is altijd een stemmetje dat zegt: er moeten nog kleren klaargelegd worden. Is er al nieuwe groentepap gemaakt? Zijn de tassen gevuld voor morgen? Zie je die strijkmand staan? En wat met de dingen die nog gewassen moeten worden?

Morgen maak ik wél tijd

Morgen doe ik het anders! Morgen ben ik de mama die wél tijd heeft voor een dansje of tekening. De mama die wel tijd heeft om in de zetel te zitten tijdens het spelen en vrolijk te lachen. De mama aan wie niet gevraagd wordt 'Wanneer mag ik naar oma/moeke/bomma/...? Want die hebben wel tijd!' 

Maar dat dacht ik gisteren en de voorbije dagen, weken, maanden ook... Ooit, ooit komt er zo een dag. Daar kijken we naar uit :-).

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes