Gosia

Naar school in de jungle: ons verhaal als reizend gezin

27/09/2023

Toen mijn man zes jaar geleden een jobaanbieding kreeg in Bangkok, twijfelden we geen moment. Het kriebelde al langer bij ons om een buitenlands avontuur aan te gaan. We verkochten ons appartement, ik zegde mijn job op en al onze spulletjes werden in een container geladen. Spannend!

Thais eten

In Thailand begon een heel nieuw hoofdstuk in ons leven. We werden er ouders van 2 dochtertjes, Cleo en Rae, allebei in Bangkok geboren. Onze eerste schoolervaring vond daar plaats: elke ochtend kwam een pastelkleurig schoolbusje Cleo (toen bijna 2) ophalen. Door de hectische straten vol brommers en streetfood, naar haar schooltje. Elke ochtend werd de Thaise vlag gehesen en zong ze mee het volkslied. Balletjes “sticky rice” was haar favoriete gerecht en al snel sprak ze een mondje Thais, met het lokale dialect. 

Phuket

Later woonden we in Phuket, waar Cleo en Rae naar school gingen in de jungle. Elke ochtend klommen ze de heuvel op, naar een grote bamboe hut. Daar kookten ze mee, plonsden ze in een riviertje en speelden ze met de lokale kindjes.

Onze tijd in Thailand heeft ons alle vier enorm veel bijgebracht: het geluk vinden in kleine dingen en niet jagen door het leven, voor mij. En onze kindjes groeien op met een open geest voor andere culturen, talen en gewoontes.

Sinds bijna twee jaar wonen we terug in Europa, om dichter bij onze familie te zijn. We hebben ons aan een nieuw avontuur gewaagd, deze keer in het noorden van Portugal. We huren er een boerderij en de meisjes gaan naar een lokaal schooltje, waar ze intussen de taal hebben opgepikt. Binnen enkele maanden verhuizen we naar het zuiden, waar we een huis gaan renoveren (fingers crossed dat het goed gaat..). Hier hopen we voor het eerst een thuis uit te bouwen voor ons gezinnetje!

In een volgende post deel ik graag mijn tips over hoe je reizen met kleine kindjes succesvol kan aanpakken!

 

Gosia’s buitenlandse avontuur kan je volgen op Instagram @wandermama.diaries.

Gosia helpt gezinnen die ook (meer) willen reizen of emigreren via gidsen en diensten - haar website vind je hier
 


 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes