vrouw relaxt naast kerstboom

Oproep: vandaag is nationale mama-doet-vandaag-helemaal-niks-dag

19/12/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

We overdrijven niet als we zeggen dat een mama het hele jaar door veel op haar bordje heeft. Haar takenpakket is behoorlijk uitgebreid, hoe je het ook draait of keert. En het is geen geheim dat daar in aanloop naar en tijdens de feestdagen nog net een tikkeltje extra uitdaging aan wordt toegevoegd en dat ze nóg meer op haar bordje krijgt. Dus vinden wij het niet meer dan terecht dat mama’s vandaag een dagje recup hebben verdiend. 

Neem het dagdagelijkse gejongleer van een mama tussen werk, huishouden, zorgen voor de kindertjes, aandacht voor haar partner, vrienden en wie weet nog een zeldzaam momentje van me-time, voeg daar een snuifje ‘hoera-het-is-kerst-maar-dat-betekent-dat-mama-nog-meer-te-doen-heeft” aan toe, en je snapt het plaatje wel: mama is moe. 

Want bovenop de gewone besognes moest mama er de afgelopen dagen of weken ook voor zorgen dat er een kerstboom versierd werd en dat er pakjes onder lagen (de kans is groot dat ze óók de cadeautjes voor de schoonfamilie moest regelen), dat er kerstkaartjes gestuurd werden (eventueel voorafgegaan door een al dan niet succesvolle fotoshoot), dat er een regeling werd uitgewerkt van welk feestje wanneer zodat elke tak van de familie aan bod kwam, dat er geschikte outfits waren voor alle gezinsleden, dat alle gezinsleden die outfit ten gepaste tijde aantrokken en dat die er nog proper uitzag tegen dat het feest begon, dat er – bezweet en op de hielen gezeten door 700 andere winkelkarretjes -  boodschappen gedaan werden, dat er een lekkere menu op tafel werd getoverd of dat iedereen op tijd in de auto werd gezet, enzoverderenzovoort.

Een mens zou van minder moe worden. 

We overdrijven misschien een beetje, en we weten heus wel dat mama’s wellicht niet álles helemaal alleen moeten doen – maar de realiteit is dat een groot deel van de verantwoordelijkheid op de schouders van mama’s rust in veel gevallen. 

Dus, lieve maar vermoeide mama: nestel je vandaag lekker in de zetel. Neem er een fleecedekentje bij. Bekijk een zeemzoete (kerst)film of binge een serie. Bestel eten, of zet gewoon de restjes van het kerstweekend op tafel. Want MOET JUST NIKS is vandaag je motto, en terecht. 

Geniet ervan! 
 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes