5885fi.jpg

Perfecte chaos

8/02/2024

Vroeger, toen ik mijn leven nog niet met 3 mannen deelde, was ik goed georganiseerd. Misschien geen toonbeeld van huishoudelijke vlijt, maar wel gezegend met een ijzersterk geheugen, waardoor ik (bijna) nooit iets vergat en zelden iets kwijtraakte. Ok, er was die ene keer dat mijn ouders op zondagavond nog het halve land moesten doorrijden omdat ik mijn kot-sleutel niet meehad, maar dat is een ander verhaal.

Flash forward naar deze week. Op onze lijst van verloren voorwerpen: 1 tutje, 2 zonnebrillen, 1 pet, 1 portefeuille en 1 Zorro-hoed. Inderdaad, dramatische tijden ten huize Zorro. Ik kan er gelukkig al bij vertellen dat de portefeuille terecht is (uiteraard net ná het laten blokkeren van de bankkaarten). De hoed nog niet, ondanks een wanhopig telefoontje van mijn wederhelft naar den Delhaize. Ach ja, die mensen hebben toch ook eens (hoed) kunnen lachen.

Controlefreak-moeder

Dat mijn 3 mannen een heleboel spullen en vooral veel chaos met zich meebrachten is een feit. Als gevolg daarvan ben ik een complete controlefreak-moeder geworden, die ellenlange lijstjes maakt, bij elke uitstap minstens 3 keer checkt of alle deuren wel écht op slot zijn en iedereen constant “heb je je gsm/sleutel/portefeuille/ander levensnoodzakelijk voorwerp wel bij?” naroept. Zonder veel succes, zo blijkt.

Waar ik vroeger nog met een gerust hart de afdeling ‘verloren voorwerpen’ links kon laten liggen, sta ik nu wekelijks als een halvegare curverboxen vol kleren –  opgedroogd snot inbegrepen - te doorzoeken. Ondanks mijn lijstjes en dubbelchecks heb ik altijd het gevoel dat we iets vergeten zijn, en het ergste is dat het meestal nog zo is ook.

Leve de relativerende echtgenoot

Gelukkig is er nog de relativerende echtgenoot, die mij leerde dat alles ooit wel weer opduikt, ook – en vooral – als je niet zoekt. En de schoonmoeder, die naar de Zorrowinkel snelde en zo een grote crisis kon afwenden.

Mochten jullie één dezer een Zorrohoed tegenkomen, regio Poperinge; wij hebben al een nieuwe, maak er gerust een ander kindje gelukkig mee. Op eigen risico wel te verstaan.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes