Radiopresentatrice Jolien Roets en dj Hakim Chatar en hun zoontje

Radiostem Jolien Roets: “Iedereen mag mijn kind zien, maar het internet mag hem niet bezitten”

19/08/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Jolien Roets is radiopresentatrice bij Q-Music. En ze is ook al iets meer dan een jaar mama van de kleine Idris. Op haar sociale media-accounts deelt ze veel, maar niet het (herkenbare) gezichtje van haar zoontje.

Radiostem Jolien Roets (36) kreeg in het voorjaar van 2021 samen met dj Hakim Chatar een zoontje, Idris (1). Zowel zij als haar partner hebben een druk gevolgd Instagramaccount. En dat deed haar nadenken.

Controle behouden

“Hakim en ik hebben allebei een openbaar profiel met best wat volgers. Vanaf het moment dat je een foto post, gaat die nooit meer weg. Je hebt geen controle over dat fotomateriaal. Het kan een eigen leven leiden. Ik wil niet dat het internet Idris voor eeuwig en altijd bezit. Ik wil die controle, in de eerste plaats voor mijn zoontje, niet kwijtraken.”

Over die bewuste beslissing om Idris niet zichtbaar te tonen op sociale media vertelt Jolien ook in onze zomerpodcast. Net als over haar keuze om op iets latere leeftijd mama te worden, over de implicaties van de zwangerschap op haar lichaam en hoe ze haar drukke carrière combineert met het moederschap.

Babymeeting

Haar partner Hakim zag er aanvankelijk minder graten in mee om zijn zoontje te tonen op sociale media. “We hebben dus even een babymeeting moeten houden”, lacht Jolien. “Nog voor de baby er was, dachten we na over de naam, de benodigdheden én ook over of we hem op sociale media zouden posten. Na het afwegen van de voor- en nadelen viel de conclusie.”

Radiopresentatrice Jolien Roets met haar zoontje

Maar Jolien wil zeker niet de indruk wekken dat ze haar kindje volledig afschermt van alles en iedereen. “Mensen mogen mijn kind in de offline wereld écht wel zien. Als ik op straat wandel, kijkt weleens iemand in de buggy. Kijk maar hoor, antwoord ik. Ze mogen zeker zien hoe Idris eruitziet, ik ben superfier op hem.”

Niet beslissen in plaats van je kind

Of ze dan nooit een herkenbare foto van haar zoontje zal posten? Dat weet Jolien nog niet zeker. “Ik vind dat moeilijk. Er wordt aangeraden vanuit het onderzoek om in dialoog te gaan met je kind en te luisteren naar wat jouw kind zelf wil. Maar op welke leeftijd is dat? Dat weet ik niet. Ik denk dat we wachten op het moment dat Idris zelf vraagt of hij een profiel mag aanmaken en we hem op die manier zullen begeleiden.”

“Je weet niet hoe je kind zich zal ontwikkelen, wat zijn overtuigingen zullen zijn of wat het later gaat worden. Op dat moment beslis je als ouder in de plaats van jouw kind hoe de buitenwereld het percipieert. Dat vind ik niet fair”, besluit ze.

 

Bron: HLN

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes