8260fi.jpg

Schat, bedankt voor alle dingen die ik je niet hoefde te vragen

27/05/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Tijdens die drukke dagen gebeurt het weleens dat ik op automatische piloot ‘bedankt’ zeg tegen mijn man, en vice versa, zonder dat er eigenlijk echt betekenis achter dat woord ligt. Bedankt om de vuilnis buiten te zetten, bedankt om mij eraan te herinneren dat ik mijn sleutels niet mag vergeten, bedankt om me even een halfuurtje tijd te gunnen zodat ik kon gaan lopen, …

Natuurlijk is er niets mis met die automatische bedankjes. Een dankjewel kost geen geld en het doet deugd, ook al gebeurt het dan op automatische piloot.

Maar onlangs daagde het mij: het gebeurt ook heel vaak dat ik gewoon vergeet om mijn man te bedanken – net wanneer dat bedankje eigenlijk het meest op zijn plaats is. Al die keren dat hij iets doet zonder dat ik het hoef te vragen. Zonder dat er verwachtingen aan vast hangen. Al die dingen die hij onopgemerkt doet.

Maar ze blijven niet onopgemerkt bij mij. En lieve schat, dankjewel…

Dankjewel

Bedankt om stilletjes naar buiten te gaan met ons zoontje om in de tuin te gaan spelen als je merkt dat ik in slaap ben gevallen in de zetel.

Bedankt om me aan te moedigen om een nieuwe outfit voor mezelf te kopen “aangezien ik de kindjes op de eerste plaats zet en nooit aan mezelf denk”, en niets in de plaats te verwachten.

Bedankt om de vaatwasser te legen ’s morgens vroeg – wanneer ik nog te groggy ben om op te merken dat we dat de avond voordien zijn vergeten.

Bedankt om het ene moment te worstelen met onze zoon en hem even later vrolijk een sprookje voor te lezen.

Bedankt voor de keren dat je iets speciaal voor mij meebrengt uit de supermarkt. Mijn favoriete chocolaatjes, of het brood dat ik zo lekker vind.

Bedankt om zo geduldig te zijn met de kinderen, wanneer ik te moe ben en mijn geduld op is.

Bedankt om de grote held te zijn van onze kinderen, waardoor ze zo hard naar je opkijken.

Bedankt om me af en toe te laten uitrazen als ik weer eens een flipmomentje heb.

Bedankt om samen met mij te blijven doorgaan, ook al is ons energiepeil historisch laag en zijn onze wallen blijvertjes geworden.

Bedankt om me te vertellen dat ik er goed uitzie, ook al is het 7u ’s morgens en is dat waarschijnlijk spuug op mijn badjas.

Bedankt om me het gevoel te geven dat ik niet alleen een mama ben, maar ook een vrouw. Jouw vrouw.

Bedankt om samen met mij dit gezin te vormen. Het is misschien niet Instagramproof of perfect, maar het is wel écht, met alle ups en downs die daarbij horen. En dat is perfect voor mij.

Bedankt voor de ontelbare kleine dingetjes die je doet voor mij of voor de kinderen.

En vooral, bedankt om dit leven samen met mij te leven, terwijl we uitzoeken hoeveel beter die ‘goede en kwade dagen’ precies zijn wanneer we ze samen beleven.

 

Vrij naar Motherly

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes