5465fi.jpg

Sinds ik mama ben geworden, voel ik me sterker dan ooit

23/11/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Voor ik zwanger werd, en voor ik mijn dochter op de wereld zette, slenterde ik zo’n beetje door het leven. Niet weten wat ik wilde bereiken in mijn carrière, wat voor huis ik wilde, of waar ik mezelf zag binnen tien jaar. Ik was een vat vol onzekerheden en ik durfde nooit voor mezelf opkomen. Ik had te weinig zelfvertrouwen om te protesteren als mensen over mijn grenzen heen gingen.

En toen werd mijn dochter geboren

Mijn bevalling werd ingeleid vanwege een serieuze bekkeninstabiliteit op het einde van mijn zwangerschap. Ik ging om 7 uur ’s ochtends het ziekenhuis binnen, en om 20:13 was ze er. Na een relatief soepele arbeid, heb ik zo’n anderhalf uur moeten persen om mijn meisje eruit te krijgen. De volle VIJF-EN-TACHTIG minuten. De epidurale verdoving was al lang stopgezet en uitgewerkt – aangezien ze mijn eerste kindje is, moest ik mijn persweeën kunnen voelen. Bij sommige vrouwen zijn de weeën het ergst, bij mij was het persen het zwaarste onderdeel van mijn bevalling.

Pas in de dagen en de weken nadien is het besef beginnen binnen druppelen dat ik een enorme prestatie had geleverd. Het is een hele krachttoer geweest om mijn meisje op de wereld te zetten, en nadien was het down below ook een echt slachtveld. Ik werd op twee verschillende plaatsen gehecht en ook de bekkeninstabiliteit trok pas na drie weken weg.

Vertrouwen in mezelf

Maar ik kan nu in alle eerlijkheid zeggen: deze ervaring heeft me zo’n ongelooflijk vertrouwen in mezelf gegeven. Als ik nu word geconfronteerd met een moeilijke uitdaging denk ik: “Ik heb een kindje in mijn buik laten groeien, ik heb ze met veel inspanning op de wereld gezet, ik heb zowaar nieuw leven gecreëerd”.  Hoe mooi is dat?! Ik heb zomaar een nieuw mensje gemaakt. Niets van mijn werkprestaties, of persoonlijke prestaties, kunnen daar tegenop.

Het is waar wat ze zeggen: door mama te worden, krijgt alles een nieuwe betekenis. Je kan een beetje beter relativeren, alles wordt een beetje minder zwaar.

Sinds de geboorte van mijn dochter voel ik me krachtiger en durf ik moeilijke uitdagingen aan te gaan. En dat allemaal dankzij mijn prachtig meisje!

 

Lena

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes