Mama houdt baby lachend vast

Tijd met mijn baby staat nu op nr 1 en dat is oké

17/02/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Als je mama wordt, krijg je automatisch te horen hoe je prioriteiten moet stellen. Dat quality time met je kinderen op de eerste plaats komt. Maar … tegelijk hoor je dat het oké is om egoïstisch te zijn en dat jij ook op de eerste plaats moet komen. Om daarna te horen dat je ook je partner niet mag vergeten. Of je carrière. Of je dromen.

De waarheid is, mama … dat je zelf bepaalt hoe je je prioriteiten stelt. En er zou geen oordeel moeten zijn over waarop je je op welk moment van je moederschapsreis richt.

Als mama zijn sommige vrouwen het misschien niet met me eens als ik dit zeg, maar ik geef nu voorrang aan tijd met mijn baby. Mij beslissing om dat te doen en dat is goed.

Ja, mensen kunnen van mening verschillen. Mensen kunnen me vertellen dat moeder zijn mooi is, maar dat je er niet door opgeslorpt mag of moet worden.

Maar voor mij is dat idee van het moederschap niet negatief. Het is geen grijze wolk die boven mijn leven hangt. Het moederschap, hoe moeilijk en overweldigend het soms ook is, is alles wat ik ooit wilde en meer.

Kostbare momenten

In dit stadium wil ik vooral tijd doorbrengen met mijn baby. Omdat ik weet hoe vluchtig de tijd is, en dat we deze kostbare momenten nooit meer terugkrijgen.

Ik weet dat hij niet altijd zo klein zal zijn, zo kwetsbaar, zo enthousiast over de wereld om hem heen. Ik weet dat er een tijd komt dat hij het niet leuk vindt om met mij te knuffelen. Of dat hij zijn vrienden verkiest boven zijn mama. Ik weet dat ik die dagen op een dag zal missen.

Dus nu maak ik gebruik van zijn behoefte aan mij. Op de momenten dat hij niet voor zichzelf kan zorgen. In deze momenten waar zijn mama het middelpunt van zijn wereld is. Op de momenten dat hij groeit, mijlpalen bereikt en leert.

Dus tijd met mijn baby is voor mij een prioriteit en dat is oké ...

Prachtige band

Vroeger verontschuldigde ik me dat ik mijn kind boven alles stelde. Maar ik verkies een dag in huis met hem boven naar een event gaan. Ik verkies late avonden Netflix binge watching terwijl ik borstvoeding gaf boven tot late avonden uit met vrienden. Ik verkies familiefilmavonden boven bezoek en gasten ontvangen.

Ik heb nooit spijt gehad van mijn beslissing. Door al die tijd samen door te brengen, hebben we een prachtige, onbreekbare band opgebouwd – een band die we blijven voeden en laten groeien met elk moment dat we samen zijn.

En in alle eerlijkheid, ik zou het voor niets ter wereld willen ruilen.

Prachtig ondergedompeld

Soms zeggen ze dat mama worden niet betekent dat je je dromen moet laten varen. Maar het moederschap is en was altijd al een droom van mij. Dus hier ben ik, volledig erin ondergedompeld in het. En ik vind het prachtig.

Prioriteit geven aan tijd met mijn baby betekent niet dat ik niets meer voor mezelf wil. En het betekent niet dat ik geen tijd maak voor iets of iemand anders. Ik breng nog altijd tijd door met mijn man. Ik kom nog altijd samen met familie en vrienden. Ik steek nog altijd veel tijd in het opbouwen van mijn carrière en in de dingen waar ik van hou.

Wereld in mijn armen

Maar nu gaat de tijd die ik met mijn baby doorbreng meer dan vaak boven alles. Andere mama’s kiezen misschien anders. Zij kiezen misschien eerst voor hun carrière of hun passies – en dat is prima.

Net zoals ik voorrang geef aan tijd met mijn baby. Omdat het een beslissing is die wij als mama voor onszelf nemen en daar hebben we het volste recht toe. Dus hier en nu word ik in beslag genomen door het moederschap.

Het is het beste voor mij en mijn baby. En ik zou deze momenten voor geen goud willen ruilen, want ik heb de wereld al in mijn armen.

 

Bron: door Mariah Maddox, vrij vertaald naar Motherly