5429fi.jpg

Vakantiemodus: lessen om mee te nemen naar de werkweek

23/08/2022

De zomer zit er alweer bijna op. Ik zie mensen stralend terugkeren uit verlof. Ze zien er allemaal behoorlijk ontspannen uit. Wat doen we dan zo anders tijdens onze vakantie? En hoe kunnen we dat gevoel vasthouden als ouders?

Weinig 'vrije' tijd met een peuter/kleuter

Mijn kindjes zijn nog klein. Vakantie betekent dus vooral de klok rond 'zorg dragen voor'. Hard werken zonder plas- of koffiepauze. Telkens dezelfde vragen beantwoorden. Op het ritme van de kinderen leven. Als het slecht gaat voelt het een beetje als een stresserende werkweek zonder begrenzing in de tijd.

Maar toch doet het altijd zo hard deugd om meer bij elkaar te zijn. En wel om deze redenen:

  1. Op vakantie haasten wij ons NOOIT. Alles mag traag. Een dikke kever onderweg naar het strand? Die wordt uitvoerig bestudeerd. Waarom nemen we enkel de tijd op congé?
  2. We doen alles samen. Dit is misschien moeilijk door te trekken naar de werkweek, maar we kunnen vast wel bewuster gaan genieten van dingen samen ondernemen.
  3. We doen eens zot. De kinderen mogen met de bolderkar mee naar de supermarkt. We eten allemaal samen voor tv. Elke ochtend lopen we op blote voeten door het gras. Onnozele dingen die het vakantiegevoel versterken.

Ik vind dat we als ouder vooral af moeten van die gejaagdheid. Door kalm en bewust in het 'nu' te staan, geniet je vanzelf meer van de kleine dingen. En dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes