kerstboom

Waarom een plastieken kerstboom heel oké is

6/12/2022

Voorzichtig haal ik onze plastieken kerstboom uit de doos. Er valt veel over te zeggen. Bijvoorbeeld: 'Dat is toch niet echt, zo’n boom die je elk jaar weer van je zolder haalt? Het ruikt naar niets!'

Wel, deze mama heeft geen tijd om elke avond naalden bijeen te vegen of erger, om ze uit de mond van mijn dochter te vissen.

Het maakt haar niets uit

In onze boom hangen elanden, glitterrendieren, sneeuwmannen, zelfs ijsberen en allemaal van hout of, jawel, plastiek. Mijn dochter wijst naar de boom. Voor haar is het allemaal heel echt en overweldigend. Ik word er zelf nostalgisch en week van.

Het maakt haar niets uit. Of die boom ons nu 5, 10 of 50 euro heeft gekost. Of het een echte spar is. Waar ik mijn versiering haal. Als de lampjes aan gaan, dan lichten haar ogen net zo op als onze woonkamer. Ik word beloond met een paar vreugdekreten. Ze meent het. Ze is nog te klein om te doen alsof. Ik til haar op en ze mag een paar foute kerstdecoraties aanraken. ‘Waaw’, klinkt het intussen.
 

Mooiste cadeau = zuivere liefde

Mijn moederhart loopt over van liefde voor dit kleine meisje. We denken soms ten onrechte dat we haar moeten verwennen met ‘spullen’. Maar eigenlijk geniet ze vooral van de decembersfeer.

Voor mijn dochter is luxe een mama en een papa die heel veel van haar houden. Ze vraagt geen dure zilverspar of iets onder de boom.

Het mooiste cadeau dat we iedereen wensen en waar je als mama in overvloed van mag genieten: zuivere liefde.
 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes