mama en dochter

10 dingen die je herkent als je een introverte mama bent

20/03/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Introverte mensen worden niet altijd begrepen door de buitenwereld. Anderen denken dat ze afstandelijk of verlegen zijn, of misschien sociaal onhandig. Ze snappen niet waarom je liever in je pyjama onder een dekentje kruipt om naar Netflix te kijken dan gezellig een avondje met andere mama’s door te brengen. Ze begrijpen niet waarom je je telefoon nooit opneemt, maar wel binnen de vijf minuten een berichtje terugstuurt. Maar wie zelf introvert is, die snapt dat allemaal he-le-maal. Net zoals deze 10 dingen:

 1. Je houdt ervan om te kijken hoe je kinderen spelen 
  Maar dat wil daarom niet zeggen dat je zelf graag meespeelt. 
 2. De chaos van het ouderschap geeft je soms een benauwend gevoel 
  De rommel, het lawaai en de onvoorspelbaarheid durven er weleens voor te zorgen dat je begint te panikeren of dat het begint te stormen binnenin je waardoor je in woede uitbarst zonder echte reden. 
 3. Je smeekt om een paar extra minuutjes tijd alleen 
  Je verstopt je in de badkamer “omdat je naar het toilet moet”. Of je blijft wat langer in de berging “omdat je een was moet insteken”. Je lanceert het idee van “platte rust” als je kinderen geen middagdutjes meer doen. Alles om toch maar een rustpuntje te hebben op je dag. 
 4. Andere kinderen in je huis vind je zowel een zegen als een vloek 
  Ze houden je kinderen bezig (zegen), maar er is dubbel zoveel lawaai, rommel en chaos (vloek). 
 5. Je wordt een prof in vermijdingsgedrag 
  Je leert hoe je het kan vermijden om met andere ouders te babbelen als je je kind afhaalt op school of als je iemand tegenkomt in de supermarkt. En je wordt een meester in jezelf onzichtbaar maken. Het is niet dat je die anderen niet leuk vindt, soms is het gewoon zó vermoeiend om altijd te moeten praten, en daar heb je niet altijd zin in. 
 6. Je vriendschappen verlopen grotendeels via je telefoon 
  Jullie communiceren vooral via Whatsapp, Messenger, e-mails, … Want als je ongeveer 89 keer per dag moet roepen “Doe nu je schoenen aan!!” tegen kleine mensjes en de hele dag door dat “ge-Mamaaaaaaa” moet beantwoorden, dan is praten tegen andere mensen echt het laatste waar je nog energie voor hebt. 
 7. Je doet een happy dance als je alleen thuis bent 
  Tijd om een muziekje op te zetten en los te gaan! 
 8. Je zoekt verstopplekjes in je huis 
  De badkamer, de berging, de garage, de tuin … Als je maar even kan ontsnappen aan de chaos om je heen. 
 9. Je houdt niet van praten over koetjes en kalfjes 
  Je verkiest een lang en diep gesprek met de paar mensen die dicht bij je staan boven vijf minuutjes staan kletsen met een andere ouder terwijl je staat te wachten aan de voetbaltraining of de muziekles. 
 10. Je vindt het soms zowel verstikkend als eenzaam om mama te zijn
  Het lijkt onlogisch dat je je soms eenzaam voelt en tegelijk het gevoel hebt dat je nooit alleen bent, maar eigenlijk is dat exact wat het ouderschap in een notendop inhoudt – en dan vooral voor introverte ouders. 

 

Bron: Scary Mommy 
 
 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes