3714fi.jpg

8 signalen waardoor je weet dat je in je postnatale weken zit

19/03/2024

Ben je nog niet zo lang geleden bevallen? Dan is de kans groot dat je onderstaande situaties zal herkennen ;-). 

Je zit in je postnatale weken als…

 1. ... je doorheen de white noise (wasmachine, vaatwas, magnetron…) steeds maar babygehuil hoort, terwijl je baby vredig blijkt te slapen.
   
 2. ... je een uitstapje met de baby een immense onderneming vindt. Reden 1: je postpartum looks houden je nog tegen, reden 2: die baby moet gevoed en verpamperd en … tegen de tijd dat je dat hebt gedaan én alle nodige spullen verzameld hebt, ligt de baby rustig te slapen… En slapende honden, euh babies, jeweetwel ;-) Dan maar even een raam openzetten/ in je tuin of op je terras gaan zitten… Dat telt toch ook?
   
 3. ... je in spiegels kijkt tot en met je halsstreek… verder naar beneden loeren is voorlopig nog een no-go-area voor je zelfvertrouwen.
   
 4. ... de buitenwereld jou totaal niet geschikt lijkt voor prille mama’s en jonge baby’s… Jij én je baby zijn al overprikkeld wanneer jullie de straat willen oversteken!
   
 5. ...jouw eerste gedachte is: ‘Jij wil dit vrijwillig nóg eens meemaken?!’ wanneer je schoonzus langskomt met het nieuws dat het tweede kindje op komst is.
   
 6. ... je huishouden je nieuwe hobby is en voelt als ‘even iets anders kunnen doen’, maar gaat als volgt: je steekt de was in... die 7 uur later de droogkast ingaat… om die de volgende dag uit te halen en - als alles meezit - op te plooien. En dat voelt als een overwinning. Hé, huishouden op rolletjezz!
   
 7. ... je chocolade naar binnenwerkt alsof je aan het wereldkampioenschap chocolade vreten meewerkt (hé, deed je dat eigenlijk niet al tijdens de zwangerschap?)
   
 8. ... een uitje naar de bakker voelt als een mini-vakantie en je als herboren terugkomt.

Meer tips en tricks om die postnatale weken te overleven? Check dan zeker eens Het is een fase, een praktische lifestylegids voor het eerste jaar na de geboorte van een kind. Meer over het boek vind je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes