6178fi.jpg

Uitgetest: The best of Dorien B. - Mama takes control!

10/09/2019

Het was de openingsfilm van het Filmfestival van Oostende: The best of Dorien B. Een film voor en door mama’s. Het langspeeldebuut van Anke Blondé. Het actricedebuut van Kim Snauwaert. En ik keek en zag dat het … grappig, goed en héél herkenbaar was.

Het verhaal: ‘Van lijden naar leiden’

Dorien staat op een kantelpunt in haar leven. Ze zit vast in een job die niet 100% haar dromen inlost. Ze zit vast in een relatie die haar niet 100% gelukkig maakt (totaal niet, eigenlijk). Ze zit vast in een dagelijkse routine van haar twee kinderen naar school brengen – werken – eten maken.

Is dit het nu? Echt?

Het antwoord hierop ga ik jullie hier niet geven. Daarvoor moet je zelf gaan kijken. Ik kan alleen maar zeggen dat Lynn van Royen (de master van het filmfestival) het perfect verwoordde: Dorien gaat van ‘lijdend’ naar ‘leidend’. Dat zegt al veel, nietwaar :-).

Herkenbaar. En soms gelukkig toch ook niet :-).

Hoewel het verhaal op veel punten gelukkig niet parallel loopt met mijn eigen leven, heb ik toch regelmatig eens (luidop) gelachen omdat het zo ongelofelijk herkenbaar is.

De oudercontacten op school waarbij moeder in tranen uitbarst (echt, al gebeurd hier!).

De ochtendrush.

De kinderen en hun hobby’s.

De kinderen ;-).

‘Ga vooral kijken als je eens goed wil lachen met jezelf’, zegt ook regisseuse Anke Blondé. En dat heb ik dus ook gedaan! Om nadien mijn vent en kinderen toch eens goed vast te pakken en blij te zijn dat het hier nog net iets anders loopt.

Gespot aan de schoolpoort

‘The best of Dorien B’ is een film naar mijn hart. Niet alleen omdat het verhaal zo aansluit bij onze leefwereld, maar ook omdat het echt een project is voor en door mama’s. Anke spotte hoofdrolspeelster Kim Snauwaert gewoonweg aan … de schoolpoort. (Lees er hier meer over!)

The best of Dorien B.

The best of Dorien B, nu in de bioscoop.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes