6176fi.jpg

Regisseuse kiest hoofdrolspeelster aan de schoolpoort

10/09/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

Er is een nieuwe film in town: The Best of Dorien B, een film over een jonge mama op het kantelpunt in haar leven. En regisseuse Anke Blondé spotte de hoofdrolspeelster voor haar langspeelfilmdebuut aan … de schoolpoort. Een gesprek met nieuwbakken actrice én mama, Kim Snauwaert.

Kim Snauwaert

Je maakt in deze film je debuut als actrice, nadat je werd aangesproken door Anke (de regisseur van de film) aan de schoolpoort van jullie kinderen om mee te doen aan een auditie. Heb je lang over het voorstel van Anke moeten nadenken? 

Ik dacht eerst dat ze het niet echt meende en dat ik het toch nooit ging halen bij de audities, dus dacht ik er niet echt over na. Ik was dan ook heel aangenaam verrast toen ik hoorde dat ze mij gekozen hadden voor de rol. Toen het concreet werd, had ik er wel heel veel zin in. 

Herkende je jezelf in Dorien? Was dat één van de redenen om te gaan voor de rol? 

Niet echt, ik weet bijvoorbeeld niet wat het is om 15 jaar samen te zijn met dezelfde man en in een klassiek gezin te zitten met een huis dat moet afbetaald worden, een nine to five job, twee kinderen,.. Ik heb eigenlijk een heel ander leven dan dat van Dorien. Minder geregeld en minder gestructureerd.

dorien B

Denk je dat veel vrouwen/mama’s zich veel laten leiden door verwachtingen van anderen? 

Ja, dat denk ik wel. Jonge mama’s krijgen vaak te horen wat ze moeten voelen voor een kind. Ik herinner me een familiefeest waar ik was toen mijn dochter net geboren was. Iedereen leek me te zeggen dat ik me fantastisch moest voelen, maar ik voelde het zelf niet. Misschien is dat één van de oorzaken waarom ouders in het begin zo onzeker zijn. Omdat ze denken niet te voldoen aan de verwachtingen. 

Je bent zelf mama, in hoeverre was dit een hulp bij het spelen van de rol?

Het hielp me zeker om om te gaan met mijn ‘kinderen’ op de set. Ik kan me voorstellen dat het voor een jong kind behoorlijk vreemd moet zijn om een intense knuffel te krijgen van iemand die ze eigenlijk niet goed kennen. Ik denk dat ik me daar vanuit mijn ervaring als mama wel meer in kan inleven. 

Sommige scènes waren ook herkenbaar uit mijn eigen leven. Bijvoorbeeld op het moment dat ik mijn zoon afzet aan de school en dat hij wilt dat ik zo snel mogelijk verdwijn. Dat zou mijn dochter ook durven doen. 

Hoe lukt het voor jou om jouw ongetwijfeld drukke job te combineren met het ouderschap? 

Eigenlijk lukt dat heel goed. Ik heb een dochter en twee stiefkinderen. Ik heb als freelancer het voordeel dat ik zelf mijn dagen kan plannen. Ooit heb ik een nine to five job gedaan en ik vond dat toen veel moeilijker om te combineren met het ouderschap. Ik heb ook een fantastisch co-ouderschap met de papa van mijn dochter. Als ik het even druk heb, kan ze bij hem terecht en omgekeerd. Zo is mijn dochter bijvoorbeeld nooit naar de opvang moeten gaan. 

mama in de zetel

Waarom moeten alle mama’s komen kijken naar de film? 

Het is een zeer fijne film die op een grappige, lichte manier belangrijke thema’s aanhaalt. Na de film ga je met een goed gevoel naar buiten.

Benieuwd naar 'The best of Dorien B.'? Bekijk hieronder de trailer. 

 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes