6555fi.jpg

Uitgetest: de Elvie bekkenbodemspiertrainer – en we mogen er eentje weggeven!

11/03/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

Niet minder dan 1 op de 3 vrouwen ondervindt bekkenbodemproblemen, en bij de jonge mama’s loopt dat aantal zelfs op tot 70%. Oefeningen om je bekkenbodemspieren te verstevigen zijn dus essentieel. Zo voorkom je of behandel je bekkenbodemproblemen, maak je een einde aan eventueel ongewenst urineverlies én het biedt voordelen voor je seksleven. Maar hoe begin je daaraan?

Elvie Trainer

De Elvie Trainer is een handig hulpmiddel om je bekkenbodemspieren efficiënt te trainen. Hoe dat precies werkt? Je brengt de Elvie Trainer in je vagina in, en via een app word je begeleid bij oefeningen en worden je bewegingen gevisualiseerd.

Mama Anne beviel een tijdje geleden van haar eerste dochtertje, en testte de Elvie Trainer voor ons uit.

“Mijn gynaecoloog en kinesist hadden me al aangeraden om mijn bekkenbodemspieren te trainen na de bevalling. Om heel eerlijk te zijn was dat nu niet meteen mijn eerste prioriteit … Maar na het openen van het doosje wilde ik oprecht meteen aan de slag: de Elvie Trainer heeft echt een mooi design en voelt heel aangenaam aan.

Elvie Trainer

Eerst moest ik het toestelletje opladen en de app installeren, en daarna kon ik meteen aan de slag. De app hielp me om de trainer op de juiste manier in te brengen, heel handig. De eerste keer voelde dat inbrengen een beetje vreemd, maar eigenlijk raakte ik daar snel aan gewoon.

Ik ging van start met mijn eerste training. Bij die eerste oefening wordt gemeten hoe krachtig je bekkenbodemspieren zijn, wat je uithoudingsvermogen is en hoe beweeglijk je spieren zijn.

Na die eerste training kan je zelf je doelen stellen. Wil je het haalbaar houden voor jezelf, dan kan je starten met 1 training per week. Ben je iets gemotiveerder dan kan je 3 trainingen per week selecteren, en met 5 trainingen per week word je ongetwijfeld een professional. Via de app kan je een trainingsschema vastleggen met een vaste dag en vast uur waarop je herinnerd wordt aan je training. Geen excuses dus!

Ondertussen heb ik een paar weken training achter de rug en heb ik de Elvie dus uitgebreid kunnen testen."

De pluspunten

 • Na elke oefening zie je meteen het resultaat in de app. Als je je bekkenbodemspieren opspant, gaat in de app een diamantje omhoog dat overeenstemt met de kracht van de samentrekking. Je ziet ook hoe je het er de vorige keer vanaf bracht. Zo kan je heel eenvoudig je evolutie opvolgen.
   
 • De oefeningen zijn gemakkelijk maar tegelijk uitdagend: je moet proberen zo hard mogelijk je spieren op te spannen, of zo lang mogelijk, of net kort en krachtig na elkaar, …
   
 • Je bekkenbodemspieren trainen is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. De oefeningen zijn niet altijd even duidelijk en gaan meestal snel vervelen. Plus: je hebt meestal geen idee of je nu goed bezig bent of niet en of de oefeningen wel hun vruchten afwerpen, zelfs met een kinesist aan je zijde. De Elvie Trainer brengt daar echt wel verandering in: je spierkracht wordt gemeten en nauwkeurig bijgehouden. Het inbrengen van de Elvie is dus echt heel nuttig.
   
 • Er zijn verschillende programma’s, van beginner tot gevorderde, waardoor je telkens weer uitgedaagd wordt en je ook voldoende variatie hebt in de oefeningen die je voorgeschoteld krijgt.
   
 • Heel handig als je net bevallen bent of al kinderen hebt rondlopen: je hoeft het huis niet uit en hebt toch het gevoel dat je persoonlijk gecoacht wordt.

Minpuntje

 • Het is niet zo aangenaam om de Elvie Trainer te gebruiken wanneer je je maandstonden hebt. Maar ach, op dat moment lig je niet echt wakker van je bekkenbodemspieren, toch?

Win!

Zou jij ook graag zo’n Elvie Trainer in huis hebben om efficiënt je bekkenbodemspieren te kunnen trainen? Dan hebben we goed nieuws: we mogen er eentje weggeven!

Vul snel het wedstrijdformulier in, en wie weet sleep jij die wel in de wacht!

Deze wedstrijd is ondertussen afgelopen.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes