3330fi.jpg

Chaotische moeder, moi? Et alors?

5/03/2024

De woorden van gewezen president Mitterrand pik ik hier even om mijn eigen punt te maken. Ik ben een chaotische moeder. En niet zomaar een klein beetje, maar op wekelijkse basis. Hilarisch chaotisch, zou je me kunnen noemen. Ik zal vorige week als voorbeeld nemen.

Maandag: geen brood meer

’s Ochtends stellen we vast dat er geen brood is. We moeten dus snel naar de bakker om de brooddozen te vullen.

Dinsdag: geen eten voor jongste

Twee van mijn drie minimensjes eten warm op school. Alleen… was ik dit voor het kleinste manneke vergeten te bestellen. Zat hij daar zonder eten, ocharmkes... Gelukkig hebben leerkrachten ervaring met chaotische moeders zoals ik.

Woensdag: huiswerk?

’s Ochtends komt de dochter de kamer binnen om te zeggen dat we haar huiswerk van maandag en dinsdag zijn vergeten te maken. Oei! Gelukkig zit ze nog maar in het eerste leerjaar en gaat het snel.

Donderdag: oeps, verjaardag vergeten!

Ik zie het cadeautje voor een verjaardagsfeestje staan en denk: ‘O nee, dat was gisteren!’ Met een huilende dochter als gevolg natuurlijk. Gelukkig was er begrip bij het feestvarken en zijn mama in kwestie en hebben we een alternatief speelafspraakje gemaakt.

 Vrijdag: Flits, weg met het voornemen!

Twee jaar geleden nam ik het voornemen om geen boetes meer te verzamelen. Dat is gelukt, tot mijn eigen grote verbazing. Tot ... nu. Onderweg naar de speeltuin met mijn bengels.

Te opgejaagd. Omdat ik eigenlijk te veel stress had om één van mijn kinderen kwijt te raken daar in die speeltuin.

Te fier. Om aan mezelf en anderen toe te geven dat ik me veiliger voel thuis met z’n viertjes.

Te snel.

*flits*

quote perfection

Chaos? Yes please!

Of ik mij nu schuldig voel of zorgen maak? Neen.

Ik wil er wel uit leren dat ik mijn eigen grenzen moet respecteren.

Wat ik mijn kindjes wil meegeven is positief zijn, in zichzelf geloven en mild zijn voor zichzelf en anderen. En daar zet ik me meer dan 100  procent voor in. De chaos neem ik er zelfs graag bij. Het is een deel van mezelf. En mildheid voor zichzelf kan ik hen alleen leren door zelf ook het goede voorbeeld te geven, toch? 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes