4236fi.jpg

Mama bant de weegschaal, want ze voelt zich mooi en zacht

19/02/2024

Ik heb na twee kinderen voor het eerst een echt mamabuikje. En ik vind dat helemaal ok. Die kilo's vliegen er al lang niet meer af bij mij, zelfs niet als ik op mijn voeding let. Ik ben dan ook geen twintiger meer. Mijn lichaam weigert volledig te ontzwellen en ik zit zelfs met een beetje veloverschot. Ik schrijf dit voor mijn zoon en mijn dochter die trouwens nog heerlijk in het babyvet zitten...

Je zal regelmatig beoordeeld worden op je uiterlijk. Dat is ergens normaal, want hoe je eruitziet maakt nu eenmaal deel uit van de eerste indruk die je nalaat. Maar laat dat uiterlijk nooit je gevoel van eigenwaarde bepalen. Je bent zoveel meer dan een platte buik of gespierde bovenarmen.

Als er ooit kindjes komen, lieve zoon, geef je vrouw dan genoeg complimenten. Zij heeft leeuwinnenwerk verzet voor jullie. Kus haar tijgerstrepen en lach samen om haar olifantenvel.

Mijn klein lief meisje, als je kiest voor kindjes later, besef dan dat je lichaam je tempel blijft, maar dat je waarschijnlijk renovatiewerken zal moeten starten om weer fit te worden na elke bevalling. Je gezondheid is geen cijfertje op de weegschaal. Leer tevreden te zijn met de bakstenen die je van je mama en papa hebt meegekregen.

Mama is niet van plan zich te laten gaan. Maar mama bant wel de weegschaal.

Want mama voelt zich mooi en zacht, lieve kindjes. Precies zoals een mama hoort te zijn! En als mijn broek toch weer begint te spannen, dan eet ik wel een koekje minder...

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes