4813fi.jpg

Mama maakt soms fouten

30/08/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Lieve kindjes, Soms word ik ’s morgens wakker en zie ik dat dat jullie ’s nachts gegroeid zijn. Jullie gezichtjes zijn veranderd, jullie ogen zien er ouder uit. Een deel van me is enthousiast en staat versteld. Ik weet dat jullie nog een hele toekomst voor jullie hebben, en ik kan niet wachten om te ontdekken wat die toekomst in petto heeft.

Een ander deel van me is bang, omdat de tijd zo snel gaat en ik de klok niet kan tegenhouden. Ik ben bang dat ik me daar niet altijd bewust van ben geweest, en dat ik op de een of andere manier soms door de magie van jullie opgroeien heb geslapen. Ik vraag me af, heb ik genoeg van jullie genoten? Heb ik jullie gegeven wat jullie nodig hadden?

Ik ben niet altijd de mama die ik wil zijn

Ik ben hier niet altijd even goed in. Ik ben niet altijd de goeie mama die ik zou willen zijn. Ik wil fantastisch zijn, en soms ben ik dat misschien ook. Maar soms ben ik dat niet.

Soms snap ik het, maar soms ook niet.

Soms doe ik het goed, maar soms sla ik de bal volledig mis.

Elke dag opnieuw maak ik fouten.

Soms vlieg ik uit, terwijl ik net begrijpend had moeten reageren. Soms spel ik de les of deel ik opdrachten uit, terwijl je eigenlijk gewoon een knuffel nodig had. Soms ben ik gewoon compleet fout. Ik weet dat. Ik vat je pijn op als gezeur, of ik interpreteer je verdrietige hartje als een onbeleefde houding. Ik zie mezelf in de fout gaan, en achteraf heb ik er spijt van dat ik niet anders heb gereageerd.

Ik maak fouten

Ik ben fout wanneer ik moe ben, en jij mijn restjes energie krijgt. Ik wou dat het niet zo was, maar soms is dat nu eenmaal de realiteit.

Ik ben fout wanneer ik bang ben. Ik ben bang van grote en van kleine dingen. Ik dacht echt dat volwassenen alles op een rijtje hadden, maar nu ik er zelf eentje ben blijkt dat niet het geval te zijn. Soms grijpt de angst me bij de keel en kan ik aan niets anders meer denken. Ik vergeet te ontspannen en te genieten van jullie. Ik vergeet te lachen. Ik werk eraan.

Ik ben zo trots op jullie

Ik weet dat we al te vaak blijven hangen bij de negatieve dingen, en dat we de positieve dingen vergeten. Maar laat me duidelijk zijn: als ik naar jullie kijk, dan ben ik zo TROTS. Wanneer ik naar jullie kijk, dan zie ik het goede. Ik vraag me af hoe het in godsnaam mogelijk is dat ik zulke schatten heb toevertrouwd gekregen. Jullie hart is puur en zacht. Jullie zijn vriendelijk en lief, levendig en fel.

Ik ben voor eeuwig en altijd jullie grootste fan.

Blijf het me vertellen als je pijn hebt. Deel je angsten en je onzekerheden met mij, en samen komen we er wel uit.

Ik hoop dat jullie leren uit mijn fouten

Ik hoop dat mijn zwaktes jullie iets leren. Ik hoop dat je niet bang zal zijn van imperfectie. Dat je zal leren om sorry te zeggen en opnieuw te proberen als jullie fouten maken.
We maken allemaal soms fouten, en dat is oké.

We zijn allemaal professionele foutenmakers, en ook jullie zullen veel en veel fouten maken. Jullie zullen ontelbare fouten maken, net zoals ik. Maar nooit zal iemand het licht kunnen doven dat ik zie wanneer ik naar jullie kijk. Jullie zijn mijn schatten, jullie zijn mijn reden voor alles.

Soms vang ik een glimp op van wie je écht bent

Ook al vliegt het leven voorbij, soms hebben we een momentje. Soms kunnen we de tijd héél eventjes stilzetten. De wereld staat even stil, alles is rustig, en we zien elkaar echt. Op zo’n moment, als ik een glimp opvang van de persoon die je bent en die je wordt, dan kan ik alleen maar denken …

Wow.

Deze ochtend, wanneer het lijkt alsof je vannacht gegroeid bent, wil ik je vertellen dat je fantastisch bent. Je verbaast me elke dag. Terwijl ik naar je kijk inspireer je me.
In dit gezin maken we fouten. Maar we zullen het samen blijven doen, en we zullen elkaar blijven vasthouden.

Ik zal nooit of te nimmer perfect zijn. Maar ik zal wel altijd de jouwe zijn, en ik zal voor eeuwig in jouw team zitten. Dat kan ik je wel beloven.

Liefs,

Mama

 

Vrij naar Scary Mommy

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes