mama in de zetel

Mama is moe – misschien kunnen Bach Bloesems helpen

5/06/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Ken je dat? De wekker gaat ’s morgens (of je kind fungeert als wekker en maakt je voor dag en dauw wakker) en het enige wat jij kan denken is ‘Ik ben nog zo moehoehoe …’ Het ontbreekt je aan energie, je voelt je futloos en je sleept je doorheen de dag terwijl je vooral verlangt naar je bed en naar een hemels nachtje doorslapen. Vermoeidheid komt vaker voor dan je denkt: een kwart van de bevolking is langdurig moe – en het valt niet te verwonderen dat die vermoeidheid vooral hoog is bij ouders van jonge kinderen. 

De oorzaken van chronische vermoeidheid kunnen uiteenlopend zijn. Misschien heb je last van veel stress en zijn de oorzaken vooral psychisch; of misschien liggen er eerder lichamelijke oorzaken aan de grond van je vermoeidheid doordat je ziek bent of door een slechte levensstijl. Ook de symptomen kunnen uiteenlopen en variëren van er bleek uitzien en kringen onder je ogen hebben tot hoofdpijn, een gebrek aan concentratie en je neerslachtig voelen. 

Hoe dan ook is vermoeidheid een niet te onderschatten probleem. Om te voorkomen dat het steeds erger wordt en voor meer problemen zorgt, is het belangrijk om actie ondernemen. Daarom een paar praktische tips:

 1. Achterhaal de oorzaak
  Ga bij vermoeidheidsklachten eerst naar de huisarts voor deskundig advies en eventueel een bloedonderzoek. Misschien heb je een vitaminetekort waardoor jij je zo lusteloos voelt. Blijkt er fysiek niets aan de hand te zijn, probeer dan te achterhalen wat die vermoeidheid zou kunnen veroorzaken. Misschien is het wel een combinatie van factoren: stress op het werk, vaak ruzie thuis, ongezond eten, … 
 2. Eet gezond
  Wanneer je moe bent, grijp je misschien al sneller naar een kant-en-klare pizza of haal je frietjes bij de frituur. Natuurlijk mag dat weleens, maar weet dat je voeding een invloed heeft op je energiepeil. Gezonde voeding zorgt ervoor dat je veel vitaminen binnenkrijgt waar je energie van krijgt. 
 3. Beweeg
  Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar door te bewegen krijg je je energie. Natuurlijk word je er in eerste instantie moe van, maar je lichaam wordt sterker en kan dus steeds meer aan. Bovendien werkt het op psychisch vlak heel goed om je hoofd leeg te maken en om positief te denken. Dat geeft je de ruimte om stress los te laten – en die vermoeidheid aan te pakken. 
 4. Durf te kiezen
  We kunnen veel willen, maar het is onmogelijk om alles te doen: je hersenen kunnen niet voortdurend “aan” staan en je hebt nood aan rust. Altijd bereikbaar zijn via je telefoon, social media, e-mail … is te belastend. Gun je hoofd rust, dat levert energie. En wees gerust, de wereld kan heus een paar uur zonder jou. Heb je een drukke job of veel hobby’s? Probeer te kiezen voor het belangrijkste en besteed niet te veel aandacht aan wat anderen denken of willen. Ga ook eens na welke dingen energie vreten en waarvan je net energie krijgt. 
 5. Bach Bloesems tegen vermoeidheid 
  Veel mensen zijn gebaat bij Bach Bloesems om hun energiepeil te ondersteunen. De Bach Bloesem Mix Vermoeidheid  wordt op maat samengesteld voor volwassenen die zich moe en futloos voelen. Bach Bloesem druppels zijn 100% natuurlijk.

Wat is een Bach Bloesem Mix?

Bach Bloesems zijn plantaardige extracten van bomen en planten. In de jaren ’30 ontwikkelde de Engelste arts Dr. Bach de Bachbloesemtherapie. Hij ontdekte en ontwikkelde 38 bloesemremedies om alle mogelijke gemoedsgesteldheden positief te beïnvloeden. Bach Bloesems zijn veilig in gebruik.

Bij Bach Bloesem Mix van Greetje worden Bach Bloesems op maat gemaakt. Dat zijn natuurlijke voedingssupplementen die bestaan uit een mengeling van de originele Bach Bloesemremedies. Je kiest eerst de Bach Bloesem Mix die het meest van toepassing is – heb je bijvoorbeeld last van vermoeidheid, dan ga je voor Bach Bloem Mix Vermoeidheid. Deze Mix is geschikt als:

 • je je moe, lusteloos of opgebrand voelt
 • je aan het eind van je Latijn bent
 • je vaak wakker wordt zonder energie
 • de vermoeidheid je de rest van de dag in de greep houdt
 • je last hebt van een laag libido
 • je niet goed slaapt
 • alles je te veel is 
 • je last hebt van spierpijn of gewrichtspijnen
 • je lijdt aan CVS, fibromyalgie of reumatische klachten
 • je je vaak gespannen of onrustig voelt 

Vervolgens krijg je een vragenlijst toegestuurd die je kan invullen, zodat Greetje een duidelijk beeld heeft en de mix precies kan afstemmen op jouw nood.

Zodra je de Bach Bloesem Mix thuis krijgt, start je met de druppeltjes. Die moet je vier keer per dag innemen, vier druppeltjes per keer. De Bach Bloesems hebben inwerktijd nodig: gemiddeld merk je na zeven à tien dagen de eerste kleine veranderingen  op. Naarmate de druppeltjes langer worden ingenomen, worden de veranderingen groter.

Het is belangrijk dat de druppels elke dag worden ingenomen.  Blijf de druppeltjes innemen tot de bodem van het flesje in zicht is, daarna kan je stoppen. Blijft het goed gaan, dan heb je de druppeltjes niet langer nodig. Heb je toch nog een ruggensteuntje nodig, dan kan je opnieuw een flesje bestellen.

Korting

Momenteel krijg je 10% korting bij aankoop van de Bach Bloem Mix Vermoeidheid met kortingscode Bach23, geldig tot 20 juni 2023. 

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Bach Bloesem Mix van Greetje. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier. 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes