Linde Merckpoel

Zo moedert Linde Merckpoel mild en met minder stress

2/08/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Vlogster en ex-radiopresentatrice Linde Merckpoel (37) verwacht een tweede dochtertje. Ook al is het niet altijd even makkelijk – daar is ze goudeerlijk in – toch is ze naar eigen zeggen een heel gelukkige moeder. Een die ervoor kiest om mild te moederen.

Eind juli 2022 maakte Linde Merckpoel op Instagram bekend dat ze opnieuw zwanger is. Anderhalf jaar geleden werd ze voor het eerst mama, van Cleo. Zij krijgt er binnenkort een zusje bij.

“Misschien moet ik hiermee beginnen: ik ben een heel gelukkige moeder”, liet Linde weten aan Het Laatste Nieuws. “Mijn leven is de max sinds ik mama ben, hoewel het er – en dat is geen geheim – niet makkelijker op geworden is. Nochtans kende ik de verhalen van mijn goeie vriendinnen die al mama waren. Al tijdens de zwangerschap merkte ik dat de roze wolk toch iets minder rooskleurig bleek te zijn dan ons voorgehouden wordt.”

Help, zal het wel lukken?

Linde Merckpoel kondigt tweede zwangerschap aan op Instagram

Tijdens haar eerste zwangerschap gaf de Eén-vlogster weten dat ze toch niet zo hard genoot van het zwanger zijn. “Ik was zelf vooral heel erg op zoek. Wie ben ik? Wie wil ik worden als mama? En ook: help, zal het wel lukken?”

En op haar eerlijke getuigenis kreeg ze toen heel wat reactie. “Toen ik die emoties deelde met de buitenwereld, kreeg ik er bijzonder veel reacties op. Negatieve: ‘Je moet dankbaar zijn’, maar vooral ook heel veel positieve, van mama’s die zich in mijn verhaal herkenden. ‘Oef’, hoorde ik van alle kanten. ‘Het hoeft niet perfect te zijn.’”

Geen schuldgevoel

Intussen heeft Linde haar draai in het moederschap best gevonden. Ze ervaart vooral minder stress en voelt zich veel vrijer door mild te moederen. “Als mama probeer ik me niet te veel te laten meeslepen door ‘hoe het zou moeten zijn’. Cleo werd eind vorig jaar 1 jaar, ze kruipt nog steeds en vertoont ook niet de minste ambitie om te stappen. Daar maak ik me dus geen zorgen over, integendeel: geniet maar, er is nog tijd genoeg om te stappen, denk ik dan.”

“Ondertussen gaat ze al enkele maanden naar de crèche, en vindt ze dat blijkbaar dolle pret. Daar heb ik dus geen schuldgevoelens over. Als ik haar ga halen, dan probeer ik er wel een erezaak van te maken om er onvoorwaardelijk te zijn voor haar. Die lijn trek ik wel. Niet altijd evident, maar daar zullen wel meer thuiswerkende ouders zich in herkennen, vermoed ik.”

Genieten van dochter op verkenning

Maar dat het ouderschap behoorlijk wat van je eist, steekt Linde niet weg. “Sowieso blijft het moederschap best wel een pittige taak. Vannacht zijn mijn lief en ik op de bank in de living beland.”

“Waar ik dan weer het meeste van geniet, zijn de kleine momenten waarop onze dochter op verkenning is. Begin dit jaar waren we met ons drieën in Zuid-Afrika en ik herinner me de gelukzaligheid in haar ogen toen ze het strand en het water ontdekte. Dan kan je als ouder toekijken en genieten van dat geknetter in haar hoofd. Heerlijk.”

 

Bron: HLN

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes