5702fi.jpg

Hartverwarmend: meisje met Down na meer dan 20 afwijzingen geadopteerd door liefhebbende papa

12/12/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Het Italiaanse meisje Alba bleek bij haar geboorte het syndroom van Down te hebben, en meteen daarna werd ze verstoten door haar moeder. Vreselijk… De autoriteiten gingen op zoek naar een adoptiegezin voor het baby’tje, maar dat bleek geen sinecure. Meer dan twintig gezinnen wezen het meisje af…

Je hart breekt als je hoort over de start die de kleine Alba kreeg in het leven. Maar gelukkig kent dit verhaal toch een happy end. Alles veranderde namelijk toen de kleine meid in juli 2017 werd voorgesteld aan Luca Trapanese.

Luca werkte jarenlang als vrijwilliger in de kerk, waarbij hij zieke en gehandicapte mensen hielp. Hij had een grote kinderwens, en had eerder al beslist om samen met zijn toenmalige vriend een baby’tje te adopteren.

Helaas liep die relatie na elf jaar op de klippen, waardoor het ernaar uitzag dat hij zijn droom zou moeten opbergen. In het streng katholieke Italië was het lange tijd onmogelijk om al alleenstaande een kindje te adopteren, laat staan als alleenstaande homo.

 

Maar in 2017 veranderde dat: sindsdien kunnen singles wel in aanmerking komen om een kind te adopteren, op voorwaarde dat het gaat om een kind met een beperking of gedragsproblemen. Meestal zijn die kinderen al door alle andere gezinnen afgewezen… Maar door zijn achtergrond als vrijwilliger wist Luca meteen dat dat voor hem géén obstakel zou vormen.

 

 

En zo bracht het lot Luca en Alba in juli 2017 bij elkaar. Luca kreeg toen het verlossende telefoontje van de familierechter dat ze een meisje voor hem hadden gevonden. Alba was op dat moment dertig dagen oud.

Luca zei meteen ‘ja’ en reed onmiddellijk naar het ziekenhuis om de kleine meid op te halen.

 

 

 

Alba

Dat eerste moment staat voor altijd in zijn geheugen gegrift. “Ze lag daar helemaal alleen. Ik hield haar vast, en het voelde geweldig. Ze voelde meteen als mijn dochter. Ik wist dat ik er klaar voor was om haar vader te zijn.” 

Sinds dat moment vormen de twee een hecht gezinnetje en een fantastisch team.

 

 

 

Ondertussen schreef Luca een boek: ‘Nata per te’ (‘Geboren voor jou’), dat in Italië ook verfilmd werd. Door zijn verhaal te delen, wil Luca een positieve bijdrage leveren aan de discussie over adoptierechten voor alleenstaande ouders.

En geef nu toe, hoe mooi is hun verhaal?

Alba

Je kan Luca en Alba volgen op Instagram 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes