Ruben Van Gucht en Blanka Vlasic met hun pasgeboren zoontje

Hoe journalist Ruben Van Gucht niet bij de geboorte van zijn zoon mocht zijn

15/11/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Sportjournalist Ruben Van Gucht en zijn vrouw, ex-hoogspringster Blanca Vlašić, zijn ouders geworden van hun eerste kindje. Hun zoontje kreeg de naam Mondo. Een blij en mooi moment, al kan papa Ruben dat niet uit eerste hand vertellen. Hij mocht niet aanwezig zijn bij de bevalling …

Blanka Vlašić (39) zette Mondo op de wereld met een keizersnede in een Kroatisch ziekenhuis. En in Kroatië is het de regel dat papa’s niet aanwezig mogen zijn bij de geboorte van hun kind. Niet bij een keizersnede, maar ook niet bij een vaginale bevalling.

Wij vallen achterover als we dat horen. Want in België is zoiets al lang niet meer het geval. Ruben Van Gucht (35) viel zelf ook uit de lucht. Toen hij een ziekenhuispak kon aantrekken, dacht hij nog altijd dat hij mee naar het operatiekwartier mocht.

“Ik ga het mogen zien of op zijn minst erbij mogen zijn”, vertelde hij in ‘De weekwatchers’ op ‘Radio 2'. “Ik keek daar enorm naar uit. Het is toch wel een uniek moment in iemands leven, zo de baby er zien uitkomen. Maar nee dus: ik mocht er niet bij zijn.”

“Ik dacht dat de operatie nog moest beginnen op het moment dat ze mij kwamen halen. Ik heb de emoties niet met Blanka kunnen delen. Mijn zoon lag daar – het was natuurlijk een fantastisch moment om mijn zoon te zien - maar je wil dat misschien toch delen met de mama. Dat is niet gelukt.”

Wachten op de gang tot je baby geboren is: het behoort in de meeste landen al even tot het verleden – gelukkig maar. Toch zijn er duidelijk nog enkele uitzonderingen. Want niet alleen in Kroatië, maar ook in Rusland en voormalige Oostbloklanden krijgt de partner geen plek in de verloskamer.

 

Bron: hln.be

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes