8309fi.jpg

Supergrappig: 10 praktische tips voor (aanstaande) papa’s uit 'On Adventure With Dad'

10/06/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Elke papa kent het wel: de bezorgdheid van mama wanneer je alleen thuis blijft met de kinderen. Kenny Deuss weet er alles van. Elke dinsdag zorgt hij voor de kinderen terwijl mama gaat werken. En om mama dan “gerust te stellen” maakt en bewerkt hij elke week een foto van de kinderen in absurde avonturen. Als @onadventurewithdad heeft hij op Instagram maar liefst 450.000 volgers die hun avonturen volgen, en nu is er ook een hilarisch boek waarin hij foto’s én tips deelt voor andere (toekomstige) vaders: On adventure with dad. Wij delen alvast 10 tips!

 1. Een gezellige fietstocht is de perfecte oplossing om samen wat tijd door te brengen in de frisse buitenlucht.
on adventure with dad
 1. Neem je kinderen frequent mee naar buiten voor een wandeling. Op deze manier ontdek je geregeld nieuwe plaatsen waar jullie nog nooit kwamen.
on adventure with dad
 1. Baby’s hebben behoefte aan hydratatie. Zorg dus dat je kindje altijd iets heeft om te drinken. Een goede manier om het drinken te stimuleren is om zelf mee te doen. 
on adventure with dad
 1. Het is essentieel om je kinderen mee in je schoonmaakroutine te betrekken. Kinderen zijn nu eenmaal snel vuil. Het heeft geen zin om ze binnen te houden, ze ontsnappen uiteindelijk toch. Maar ze komen altijd terug, meestal vol modder en gaten in hun kleren.
  Je kinderen verschonen met de tuinslang kan je heel wat extra tijd opleveren. Doe dat wel niet in de winter! Dat is slecht voor de tuinslang.
on adventure with dad
 1. Maak niet dezelfde fout als ik. De droger is NIET de beste manier om je kindje af te drogen.
on adventure with dad
 1. Neem je kinderen mee op leuke uitstappen met een prachtig uitzicht. Vergeet ze alleen niet op de juiste momenten vast te strappen.
on adventure with dad
 1. Als je naar de kust gaat, pas dan op voor de meeuwen. Meeuwen zijn bekend om hun hebzucht. Zij verzamelen graag ijsjes, strandlakens en baby’s. Houd dus zeker je ijsje goed in het oog.
on adventure with dad
 1. Pas op wanneer je arcadespelen speelt met jouw kindjes. Het is niet de eerste en laatste keer dat een kindje creatief de prijzen wil winnen. Je kinderen terugwinnen kan soms een zenuwslopende uitdaging zijn. 
on adventure with dad
 1. Laat je kinderen ook meedoen met jouw hobby’s! Ze zullen waarschijnlijk wel de spelregels veranderen, maar het gaat uiteindelijk vooral over het plezier. Toch?
on adventure with dad
 1. Wanneer kinderen oud genoeg worden om te helpen met het huishouden, zullen ze jou het leven iets makkelijker maken. De meeste mensen denken dat kinderen pas vanaf minstens acht jaar in staat zijn te helpen. Maar je start beter iets vroeger om een deftige huishoudroutine te creëren.
on adventure with dad

Takeover Mama Baas

Morgen is het Vaderdag, en dat leek ons dé perfecte gelegenheid om de fakkel een weekend lang door te geven. En aan wie kunnen we dat beter doen dan aan Kenny? 

Op 11 en 12 juni wordt Mama Baas dus even gekaapt door On adventure with dad, en word je hier het hele weekend lang ondergedompeld in de wereld van de papa’s. Verwacht je aan herkenbare papaverhalen, grappige foto’s en veel meer. 

on adventure with dad

Meer lezen?

Benieuwd naar meer? In het boek On adventure with dad vind je nog veel meer geweldige tips en hilarische foto's. 

Meer info vind je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes