sportles

Zijn eerste sportles

16/03/2023

Toen hij nog niet geboren was, schreef ik al over hem en noemde ik hem ‘spits‘. Ik doopte hem ook kopman. Ondertussen is hij drie en maakt hij die verwachtingen waar. Weliswaar op zijn eigen manier.

Hij is spits: scherp, puntig, fel, scherpzinnig, hevig. Maar ook koppig, zoals een kopman uiteraard hoort te zijn.

Ik ben twee en ik zeg nee. Ik ben drie en ik weet het nie. Het past hem als gegoten. Hij ontziet niets of niemand, getuigde ook zijn juf al meermaals. Maar hij doet je ook smelten met zijn guitige lach. Samen met zijn zus vormt hij een koningskoppel dat samen aanvalt, samen verdedigt. Of elkaar voor de voeten loopt. 

Nu staat hij voor zijn grote debuut. Met twee ouders met een sportverleden kon dat niet uitblijven: zijn eerste sportles. Zaterdagochtend van negen tot tien. Achter gesloten deuren, geen toeschouwers toegelaten. Een wedstrijdverslag krijgen we via het interview met onze spits achteraf. Een interview waarin hij vermoedelijk evenveel zal vertellen als zijn dagelijkse interview na een schooldag: geen commentaar. Nukkige vedettestreken zijn hem niet vreemd, ondanks zijn smachtende fans.

Ach, wat maakt het uit. Zijn eerste sportles. Misschien schiet een ander kind met een bal zijn bril aan grut, misschien weent hij zich een uur een ongeluk, misschien mept zijn vriendje met een hockeystick zijn tand uit. Alles kan.

Of misschien wordt hij binnen twintig jaar verkocht voor honderd miljoen aan een Engelse voetbalclub. Tegenwoordig heten wereldvedettes gewoon Kevin en Thibault. Dan ben je met de naam ‘Lowie’ bestemd voor de top.

Elke miljoenentransfer was ooit drie jaar, ging ooit naar zijn of haar eerste sportles. Als daar beelden van zijn dan duiken die plots op. Samen met reacties onder de Youtube video:

‘Kijk eens wat een talent.’
‘Het stond in de sterren geschreven.’
‘Hij stak er toen al bovenuit.’

Misschien moet ik van achter het raam stiekem een filmpje maken van onze spits zijn debuut. En na afloop zo’n compilatiefilmpje maken met zijn beste acties.

Die kapotte bril, betraande wangetjes en losse tand monteren we er dan wel uit.

 

Deze blog verscheen eerder hier
 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes