Ingrediënten wok

Snelle kraamkost: vegetarische Thaise wok

2/05/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Een gerecht waarbij je makkelijk kunt werken met een op voorhand samengestelde groentemengeling. Kies best voor verse groenten en geen diepvries, zodat de groenten lekker knapperig blijven. Een leuk weetje: kokosmelk mag je gerust invriezen. Als je hem opnieuw opwarmt, lijkt het alsof hij geschift is, maar dat is de structuur van de melk. Even opwarmen en goed roeren en hij is weer mooi glad! Maak dus gerust wat meer.

Ingrediënten voor 2 personen:

Thaise wok
  • 120 g noedels
  • 600 g wokgroenten naar keuze
  • kokosolie
  • peper en zout
  • 300 ml groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 koffielepel garam masala
  • +/- 2 cm gember, geraspt
  • verse korianderblaadjes

Bereiding:

  1. Zet een grote kookpot met lichtgezouten water op het vuur. Voeg de noedels toe als het water kookt en kook ze zoals aangewezen op de verpakking.
  2. Verhit een lepeltje kokosolie in een wokpan. Stoof hierin de wokgroenten gedurende 8 minuten en roer regelmatig om. Kruid met peper en zout.
  3. Overgiet het geheel met de groentebouillon, voeg er dan de kokosmelk aan toe en meng goed. Let op dat je de kokosmelk op voorhand heel goed schudt! Kruid met garam masala en de gember. Laat nog 5 minuten inkoken tot de groenten beetgaar zijn.
  4. Proef even en kruid desnoods nog wat bij. Schep de noedels in een diep bord en verdeel er de wokgroentjes met kokossaus over. Werk af met enkele blaadjes koriander.

Glutenvrij: kies voor rijst, glutenvrije noedels, wortelslierten of quinoa. Of geniet er gewoon van zonder de koolhydraten, zo eet ik het ook altijd, echt heerlijk! Kies voor een glutenvrije bouillon.

Meer heerlijke recepten?

Kraamkost boek

In het boek ‘Kraamkost’ van Stéphanie Pilyser krijg je 50 gezonde, snelle en lekkere recepten voor nieuwe ouders voorgeschoteld. Want als kersverse ouder kom je soms handen en tijd tekort. Tussen de luiers, dutjes, voedingen en visite door ook nog eens zorgen voor een lekkere en gezonde maaltijd voor het hele gezin is niet gemakkelijk.

Stephanié Pilyser bundelt haar ervaring als kraamverzorgster in ‘Kraamkost’, een kookboek boordevol heerlijke en gemakkelijke recepten die je in grote hoeveelheden kunt klaarmaken en invriezen. Van salades en soepen tot dampende ovenschotels en snelle lunches: alles komt aan bod!

Ze geeft je ook tips & tricks hoe je de recepten gemakkelijk veggie, gluten- of koemelkvrij kunt maken.

Podcast Kraamklets 

In haar podcast 'Kraamklets' probeert Stéphanie Pilyser alle mogelijke taboes rond zwanger worden, zwanger zijn en bevallen te doorbreken. Mama's delen eerlijk hun verhalen, doorbreken taboes en zorgen ervoor dat zoveel mogelijk mama's zich erkend of begrepen voelen. 

Onderwerpen die o.a. aan bod komen: 

  • Roze wolken, bestaan die eigenlijk?
  • Hoe belangrijk is de ondersteuning van vroedvrouwen, gynaecoloog, doula ... bij de bevalling?
  • Empathie en het gebrek daaraan
  • Zwaar ziek tijdens de bevalling en het onbegrip errond
  • Postnatale depressie
  • Gender disappointment 
  • Appendicitis tijdens de zwangerschap 
  • PUPPPP
  • Zwanger worden 
  • ...

Je kan de podcast hier beluisteren.