3487fi.jpg

Waarom het goed is om elkaar complimenten te geven

15/05/2023

Ons gezin draait op routine. Maar die sleur zorgt soms wel voor frustraties en ergernissen. Zo starten we de week vol goede voornemens. Maar al snel zorgen de dagelijkse half afgewerkte klusjes voor ongezellige chaos in huis.

 

Het begint met iets kleins…

Het begint met een onschuldig vuil papieren zakdoekje, door de man achteloos op de livingtafel achtergelaten. Dit zakdoekje lijkt als een magneet alle andere soorten rommel aan te trekken.

Mijn dochter begint opeens haar Duplo-figuren op tafel te schuiven en ook de pop ligt er wat zielig bij, strategisch op papa zijn magazine gelegd tijdens de ochtendspits. De vuile melkflesjes houden een reünie op ons aanrecht en het verwondert me dat we nog geen kudde muizen huizen want als er wat zonlicht op onze keukenvloer valt, zie ik stukjes kaas, kruimels en zelfs een eenzame erwt dwalen.

Een complimentje doet veel

Je kunt dan zuchten en vloeken en alles op je gezinsgenoten afschuiven. Wat een zootje ongeregeld zijn zij immers. Of je steekt de hand eens in eigen boezem en bekent ’s avonds in de zetel: ‘Ik ben te moe en te lui!’ Zeg niet ‘Het is hier een stal’ maar vermeld subtiel ‘We hebben precies wat weinig opgeruimd deze week’.

Geef regelmatig een welgemeend compliment. Als je waardering toont voor wat je partner of zelfs je kind goed doet in het huishouden dan komt dit de sfeer alleen maar ten goede. Val niet over dat ene erwtje maar geniet van elkaar. Wij houden dit al heel lang vol zo samen. Met vallen en opstaan en gelukkig voorlopig nog zonder de muisjes.

 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes