4447fi.jpg

Mamablogster schrijft bloedmooi over haar moment met dochter: 'In plaats daarvan hield ik jou vast'

23/07/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Regan Long, een Amerikaanse mamablogster, had een heleboel werk te doen en was uitgeput. Maar in plaats van als een gek van alles te beginnen doen, maakte ze een andere keuze. Ze bleef zitten, met haar dochter die in slaap was gevallen op haar schoot. En de tijd stopte voor heel even.

Laat het even los

De blog van deze mama is zo mooi dat we hem eventjes wilden delen. Omdat we heel goed de situatie en gevoelens kennen die achter deze woorden schuilen. En omdat het wel zalig is als je erin slaagt om dit elke dag even toe te passen… Gewoon: laat het los… Durf de boel even de boel te laten. En geniet van een kort moment…

Vond kalmte en voldoening

Longs blog gaat als volgt:

‘Vandaag was mijn geduld bijna op en het enige waar ik nog aan kon denken was een paar minuutjes te hebben voor mezelf. Maar toen viel je in slaap tegen mijn borst en de keuze die ik maakte was gemakkelijk, ondanks alle dingen die ik nog moest doen.

Omdat ik in plaats daarvan… jou vasthield.

Ik ging de vaatwasser uitladen en de toren vaat op het aanrecht afwassen. Maar in plaats daarvan hield ik jou vast.

Ik ging de kleren opplooien die al veel te lang in de droogkast zaten. En ik ging de was die een nacht was blijven zitten in de wasmachine nog eens wassen. Maar in plaats daarvan hield ik jou vast.

Ik ging mijn 2 minutendouche nemen en, als ik wat geluk had, mijn haar drogen en misschien zelfs een beetje make-up aanbrengen.
Maar in plaats daarvan hield ik jou vast.

Ik ging antwoorden op een paar mailtjes van het werk en een paar gemiste oproepen van de afgelopen 72 uur die dringend moesten worden beantwoord… Maar in plaats daarvan hield ik jou vast.

Ik ging de corn flakes die jij per ongeluk had verspreid over de hele living en trap stofzuigen, en wat speelgoed opruimen dat in elke kamer behalve in de speelkamer lag.

Maar in plaats daarvan hield ik jou vast.

Ik ging het avondeten maken en door de berg brieven gaan die op het aanrecht lag te wachten sinds maandag.

Maar in plaats daarvan hield ik jou vast.

Ik ging je naar boven dragen en je in bed leggen, want ik was vrij zeker dat je niet zou wakker worden. Misschien ging je wat meer comfortabel liggen in je bed?

Maar in plaats daarvan hield ik jou vast.

Zie je, je kleine benen bengelden al over de stoel en het leek gisteren dat je kleine teentjes nog op mijn buik rustten.

Je adem en kleine handen vielen zo perfect rond mij, en toch zul je je heel binnenkort liever in je eigen peuterbed uitstrekken.

Mijn plannen konden gewoon niet tippen aan wat ik in mijn armen hield.

Ik vond kalmte en rust en voldoening in het hier en nu, gewoon door één eenvoudige keuze.

In plaats daarvan hield ik jou vast.

regan long

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes