5322fi.jpg

’s Avonds lijkt het altijd alsof ik niets heb gedaan

26/09/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Ik heb niks gedaan vandaag.  Ik ben op weg naar boven om te gaan slapen, knip alle lichten uit en sluit de deuren. Ik loop langs de berging, waar de vuile was opgestapeld ligt over de hele vloer. Ik zie dat de wasmachine nog vol natte was zit. Ik ben vergeten die in de droogkast te stoppen. Ik laat die was morgen wel opnieuw draaien.

In de keuken staat de vaatwasser open, vol propere vaat die in de kasten moet gezet worden. De gootsteen staat vol vuile vaat, klaar om in de vaatwasser te steken nadat die geleegd is geraakt. Ik zal het morgen wel doen.

Ik doe het morgen wel

Terwijl ik door het donker mijn weg zoek, stap ik op een paar speelgoedjes. En als ik in de living kom, zie ik een complete ravage. Stukjes van puzzels, autootjes, kussens, dekens. Ik heb er het raden naar hoe onze vloer er ook alweer precies uitzag, want alles ligt bezaaid met speelgoed. Ik zal het morgen wel opruimen.

In de gang blijven er ontelbare zandkorreltjes aan mijn voeten plakken. De kinderen hebben buiten gespeeld en heel wat zand mee terug naar binnen gebracht. Ze hebben kruimeltjes laten vallen toen ze hun vieruurtje aten. Ik zal morgen wel stofzuigen.

Ik ga eindelijk naar boven, en plots hoor ik mijn driejarige huilen. Hij heeft in zijn bedje geplast omdat hij te veel heeft gedronken voor hij ging slapen. Ik doe hem een verse pyjama aan, ververs de lakens en gooi de vuile lakens op de grond. Ik zal ze morgen wel wassen.

Het lijkt alsof ik niets heb gedaan

Het lijkt alsof ik niets heb gedaan, maar …

Ik heb alle was gedaan in huis. Ik heb alles gewassen, gedroogd, opgeplooid én zelfs in de kasten gelegd. Maar toen gingen de kinderen buiten spelen, en werden ze behoorlijk vuil, dus moesten ze verse kleren aan. Daarna had de peuter een ongelukje waarbij ze in haar broekje (twee keer) en op mij plaste, waardoor we allebei een nieuwe outfit nodig hadden. En dus begon de was alweer op te stapelen. Ik was zo bezig met het avondeten en de avondroutine met de kindjes, dat ik vergat om de natte was in de droogkast te steken.

Ik leegde de vaatwasser. Alles werd netjes in de kast gezet. Maar er stond al zoveel vuile vaat te wachten van de avond ervoor, dat hij alweer moest draaien. En dus staat de vaat van deze avond te wachten in de gootsteen, tot de vaatwasser morgen opnieuw leeg is.

Ik ruimde op, maar het ligt alweer vol

Ik heb speelgoed opgeruimd vandaag. Verschillende keren. Maar daarna wilden de kinderen puzzelen. Ze raceten met hun autootjes. Ze bouwden zelfs een tent met dekens. En dus lijkt het nu alsof Dreamland heeft overgegeven in onze living.

Ik stofzuigde vandaag. Elke kamer. Maar de kinderen gingen naar buiten en werden vuil. Ze namen zand mee naar binnen. Ze kruimelden met hun koekjes, en die kruimels plakten aan hun kleertjes en hun handen. Tegen dat ik naar bed ging, lag de vloer alweer vol.

Ik ververste de bedden vandaag. Ik waste en droogde de lakens en legde verse op het bed. Maar toen plaste de driejarige dus in bed omdat hij te veel water had gedronken.

Je ziet, ik deed alles vandaag. Maar tegen dat het bedtijd was, leek het alsof ik niets had gedaan.

Ik denk dat ik morgen opnieuw niets doe…

 

Naar Scary Mommy

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes