7621fi.jpg

Het schuldgevoel van de ambitieuze mama

8/02/2023

Als je voor je carrière gaat en een liefdevolle mama wilt zijn, dan zullen er compromissen gesloten worden. Je zal keuzes moeten maken. Dat is onvermijdelijk. En dat is ok. Soms zal je je schuldig voelen, ook dat is onvermijdelijk. En ook ok …  Tegenover je kinderen als je ze naar de naschoolse opvang stuurt EN ook tegenover je baas als je halsoverkop de meeting uit spurt voor je zieke dochter. De échte vraag is: Kan jij je schuldgevoel dragen?

Als jij bewuste keuzes maakt die passen bij jouw visie en je waarden dan is de kans groot dat je het schuldgevoel wel voelt, maar er niet door overweldigd wordt.

Stel: je hebt een kinderoppas die je kinderen van school haalt, in bad doet en eten geeft. Jij komt meestal aan als ze naar bed gaan zodat je nog een verhaaltje kan lezen.

Je kiest hier bewust voor, want je doet je veeleisende job heel graag. Je krijgt er energie van, maakt impact en je geniet volop van échte quality time ‘s avonds.

Als iemand van de mommy police dan een opmerking maakt genre: ‘Maar ja, daar heb je nu toch geen kinderen voor genomen?’ Dan kan die opmerking je wel raken, maar tegelijkertijd kan je ze dragen.

Of net andersom. Misschien heb jij heel bewust besloten minder te gaan werken.

Je baas die maar probeert je op andere gedachten te brengen, want dat ene veelbelovende project en tja … die promotie … Hij zal je niet aan het twijfelen brengen.

Jij weet dat jij voor jou en je gezin de juiste keuzes maakt vanuit jouw visie en waarden.

Stap 1 is dus het kennen van je waarden en je visie.

Reflectievragen om je daarbij op weg te helpen:

  1. Welke 3 waarden vind jij het belangrijkst? Leef je daar nu naar?
  2. Hoe ziet jouw ideale leven eruit binnen 3 jaar? Ben je daar naartoe aan het werken?
  3. Welke 3 woorden wil jij dat je kinderen later gebruiken om jou te omschrijven als mama?

 

Wil je meer weten over het MAMBITIEUS-traject, een coaching traject voor mama’s die vanuit focus en balans hun ambities willen waarmaken? Je vindt hier meer info.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes