5304fi.jpg

Mama vraagt meer begrip op het werk voor collega’s met kleine kinderen

27/02/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Adele Barbaro, die blogt onder de naam The real mumma, vindt dat er veel te weinig begrip is ten opzichte van collega’s met kleine kinderen. En daarom lanceert ze een oproep. Want nee, die collega die op woensdag ouderschapsverlof heeft, die ligt waarschijnlijk niet in de tuin te zonnebaden op die ‘vrije dag’. En nee, het is ook niet voor haar plezier dat ze vroeger vertrekt als de crèche haar belt….

“Ken je de nieuwe mama op het werk? (Ja, begin maar alvast met je ogen te draaien. ) De mama die vroeger vertrekt omdat de crèche heeft gebeld … alweer. De mama die alleen maar over haar kinderen praat tijdens de lunchpauze. De mama die regelmatig een dag vrijaf neemt. En de mama die een kortere werkweek heeft, omdat ze een dag minder werkt. Ken je haar? Ik vraag je, oordeel niet over haar.

Ik kan je verzekeren dat ze op de toppen van haar tenen loopt op het werk, en heel hard hoopt dat de crèche haar niet belt. Dat haar hart overslaat als de telefoon rinkelt. Ze wil niet alweer vroeger moeten vertrekken. Ze weet hoe dat overkomt. En als ze toch vertrekt, dan is het omdat ze niemand heeft die het van haar kan overnemen.

Opgeslorpt door haar kindjes

Als een vrouw kindjes krijgt, dan wordt haar leven behoorlijk druk. Dan wordt ze zo opgeslorpt door het zorgen voor de kleintjes dat ze even niet veel anders meer heeft om over te praten dan haar kindjes.

Al ze om 3u ’s nachts een baby zit te wiegen die weer maar eens ziek is, dan heeft ze schrik dat ze niet kan gaan werken de volgende dag. Alweer. Ze is het beu dat ze niet kan gaan werken en dat ze achterloopt met haar werk.

Verdomd slopend

En op haar ‘vrije dag’? Wel, die vrije dag ziet er meestal zo uit. Dit is wat ze doet, wanneer ze niet aan het werk is. Geen koffietje met vrienden. Geen dagje shoppen, een tripje naar zee of een bezoekje aan de kapper. In de plaats daarvan zit ze bij haar kind, met ongeschoren benen, een slordige dot in het haar en knuffels vol snot. Het is onbaatzuchtig en het kan verdomd slopend zijn.

Ik heb het geluk in een werkomgeving te werken die daar begrip voor heeft. Maar in mijn vorige jobs voelde ik dat collega’s met hun ogen rolden, en voelde ik me schuldig.

Nog steeds dezelfde vrouw

Weet dat elke nieuwe mama haar weg zoekt. De gemiste dagen op het werk zijn van korte duur. En achter die donkere wallen onder haar ogen zit nog altijd dezelfde vrouw als de vrouw die werd aangenomen. En zij komt terug! Maar ze heeft wel nood aan een beetje begrip, en aan een begrijpende glimlach. X”

 

Bron: Facebook Adele Barbaro – The Real Mumma  

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes