5583fi.jpg

Zes redenen waarom het altijd een goed idee is om kerstkaartjes te sturen

20/11/2018
Mamabaas
Door Mamabaas

November. Even met onze ogen knipperen en het eindejaar staat weer voor de deur. Zalig, die gezellige kerstperiode met prachtig versierde kerstbomen, cadeautjes, lichtjes overal waar je kijkt, lekker tafelen met de familie … en leuke kerstkaartjes natuurlijk!

Er zijn mensen die nooit kerstkaartjes sturen (echt waar, ze bestaan! Wie zijn ze?! Wat drijft hen?!) of die het houden bij digitale nieuwjaarswensen, maar persoonlijk ben ik grote fan van échte kerstkaartjes.

Waarom dan wel? Kerstkaartjes sturen is wat mij betreft altijd een goed idee, want:

 1. Als je zelf (veel) kaartjes stuurt, is de kans groot dat je er veel terugkrijgt. En wat is er nu leuker dan al die mooie kaartjes die je woonkamer helemaal opfleuren? Instant kerstsfeer in huis!
 2. Een échte kaart sturen, dat zorgt toch voor een beetje nostalgie. De enveloppen schrijven, en daarna samen met de kindjes de kaartjes gaan posten in de buurt. Een wandelingetje door de kou, waarbij de kindjes het geweldig vinden om de kaartjes in de brievenbus te zien verdwijnen. En daarna thuis weer opwarmen met een kop warme choco. Een zalige traditie, toch?
  En thuis je brievenbus openen en zien dat er post voor je is (en dan hebben we het niet over rekeningen en co). Noem me kinderachtig, maar ik word daar dus echt blij van. Want hoe vaak krijg je nog leuke en persoonlijke post, in deze digitale tijden?
 3. Zodra je kinderen hebt, is het helemaal leuk om gepersonaliseerde kerstkaartjes te maken met foto’s. Yep, dat is hét moment om eens te stoefen met de mooiste foto’s van je kroost. En het is gewoon supertof om de foto’s van het afgelopen jaar te herbekijken om er de allerleukste uit te halen of om een speciale ‘kerst-shoot’ te doen (inclusief bloopers).
 4. Extra voordeel aan die fotokaarten: door elk jaar zo’n kaart te ontwerpen, krijg je een mooi overzicht van de evolutie van je kroost. Heerlijk toch, om de kaarten van de afgelopen jaren op een rijtje te leggen en te zien hoe hard iedereen intussen veranderd is?
 5. Het is gewoon leuk om zelf kaartjes te ontwerpen. Zeker omdat je helemaal niet handig/creatief moet zijn (want dat ben ik to-taal niet) om toch een geweldig resultaat te hebben.
  Wist je dat Mama Baas zelfs een eigen collectie kaartjes heeft bij Tadaaz, die je helemaal kan personaliseren? En die collectie is su-per-leuk, kunnen wij in alle objectiviteit zeggen ;-).
  Ontdek onze collectie snel via deze link.
 6. Ennn... je krijgt tot eind december 10% korting* op de volledige kerstcollectie van Tadaaz! Je hoeft enkel de kortingscode TDZ10MB in te geven, easypeasy! (*geldig bij aankopen vanaf 50€).
kerstkaart tadaaz

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Tadaaz. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier.