8120fi.jpg

Tijd voor jezelf nemen als mama

5/05/2022

Hier zit ik dan. Vóór mij een koffie en een lekkere lunch. Nadenkend over wat mijn volgende post zou kunnen zijn. Mijn gedachten dwalen af naar hoe fijn ik het vind dat ik hier nu alleen zit en daar heb ik het. De reden waarom ik dit tegenwoordig regelmatig doe.

We lezen en horen vaak dat de Work-Life balans oh zo belangrijk is en ook voor veel mensen steeds belangrijker wordt. Maar wat er niet besproken wordt, is wat je met je life-gedeelte doet en hoe je dat besteedt. Bij mij was dat de laatste jaren bijna puur in functie van kinderen en mijn job. Het probleem hierbij is dat je batterij sluipend leeg aan het lopen is. Tot je merkt dat er nog maar weinig tot niks in zit! En dan … dan ben je niet veel met je work-life balans, want ook je life-deel kost je veel.

Ik liep al maanden te zeggen (je mag ook lezen ‘te zagen’) dat ik meer tijd aan mezelf wou besteden die niet in functie van iets was. Maar op het moment dat ik die tijd kreeg, deed ik er niet echt iets mee. Tv kijken. Af en toe, als een vriendin van me tijd had, een koffietje gaan drinken. En dat was het. Op een bepaald moment dacht ik, ik wil wel vaker eens een koffietje gaan drinken, maar ja mijn vriendinnen kunnen ook niet altijd. Alleen dan maar?? NEE! Lijkt dat dan niet wat zielig als ik daar alleen ga zitten? Dat waren de eerste dingen die door me heen gingen.

Yara

Maar hier zit ik dan toch ALLEEN! Ik heb het gewoon gedaan. En ben alleen een koffie gaan drinken! Wat een heerlijkheid! De eerste keer was ik niet zo goed “voorbereid”, het was dan ook een spontane actie. Ik had niks bij om te lezen en zat maar onhandig op mijn gsm te scrollen. Maar intussen ga ik voorbereid met een paar goeie boeken één keer per week alleen met mezelf een koffie drinken of lunchen. En vul ik het life-gedeelte wat meer met dingen die fijn zijn. Die mij energie geven en niet kosten.

Echt een aanrader!

 

Yara Lambiet

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes