2795fi.jpg

Els Hellebaut

Expert osteopathie

Volgde een basisopleiding kinesitherapie aan de Hogeschool Gent.

Startte in 1993 de deeltijdse opleiding osteopathie aan de International Academy of Osteopathy (IAO) in Gent en behaalde in 1998 het diploma osteopathie (DO).

Tijdens het opstarten van haar eigen praktijk werkte ze gedurende zes maanden 1 dag per week in de praktijk van Guy Herrel.

Geboeid door de problematiek bij zuigelingen en kinderen zette ze haar studie in die richting verder. Na het volgen van enkele postgraduaatcursussen bij dr. V. Frymann aan de Ecole Supérieure d’Ostéopathie in Parijs specialiseerde ze zich vanaf 2004 verder in de Verenigde Staten. Werd aanvaard voor een ‘rotation’ (stage) in de praktijk van dr. V. Frymann in het Osteoaptic Centre for Children in San Diego-CA (2005-2006). Tot op heden gaat de studie nog altijd verder in samenwerking met dr. Barr (San Diego-CA).

Els Hellebaut heeft haar praktijk in het Paramedisch Centrum Hellebaut en specialiseert zich in osteopathie voor kinderen en baby's. Haar visie draait rond osteopathie in zijn meest conservatieve vorm, namelijk dat je de baby, het kind, de volwassene moet behandelen vanuit de anatomie, neurologie en fysiologie en niet vanuit de klacht of de diagnose.

Haar praktijk: www.paramedischcentrumdeurle.be