7801fi.jpg

Laura

Mama van Elliot (2015), Amelia (2017) en Phoebe (2019).

Werkt als leerkracht in het secundair en leeft zich na de uren uit op haar mamablog @mommoiselle_com.

Ik ben de oudste van vier dochters van expats en er werd mij een ambitieus parcours van voortdurend reizen en een carrière voorspeld. Nooit gedacht dat ik zo’n geluk zou vinden onder de kerktoren!

Als het aan mij lag zou ik kindjes blijven maken, maar voor m’n man is ons gezin compleet. Ik heb het daar best moeilijk mee want ervaar dit als de tijd van ons leven en ben me gaan vereenzelvigen met mijn personage als  “die mama van drie kleine kindjes”.

Dat ik nog een kindje wil, is geheel irrationeel. Wij sliepen nl. jaren heel slecht. Zwanger zijn vond ik heerlijk maar de eerste maanden was ik vier keer (1x miskraam) verlammend misselijk. Dat maakt een baby niet enkel mijn keuze, of die van mijn man en mij maar ook die van onze ouders die toen ons huishouden over moesten nemen. (Ook over deze thema’s kan je lezen op mommoiselle)

Zelf ben ik heel geïnteresseerd in natuurlijk ouderschap als in: ik bleef lang met de kindjes thuis, geef borstvoeding, ben geobsedeerd met draagdoeken … maar bovenal ben ik fan van verbindend ouderschap, niet enkel tussen ouder en kind maar ook tussen ouders onderling. Dat kan alleen zonder oordeel te vellen. You do you!

Gezond en gevarieerd koken vind ik heel belangrijk, wij eten vegetarisch thuis maar genieten bij oma en opa weleens van een traditionele schotel. Ook hier vind ik flexibiliteit belangrijk. Zo snoep ik trouwens ook heel graag en begrijp ik niet veel van dieethypes.

 

Meer lezen kan op mommoiselle.