kinderwagen met lakentje

Opgepast: lakentje over kinderwagen hangen is gevaarlijk voor je kindje!

13/06/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Je bent op stap met je kindje in de kinderwagen en wil hem of haar beschermen tegen de zon – of afschermen van te veel prikkels? Doe dat dan vooral níet door een lakentje, dekentje of tetradoek over de kinderwagen te hangen: de temperatuur kan dan heel snel oplopen en een gevaar vormen voor je kindje. 

Het gebeurt met de beste bedoeling: ouders die hun kindje afschermen van de zon, de warmte of te veel prikkels en daarom een lakentje of doek over de kinderwagen hangen. In zo’n afgedekte kinderwagen kan de temperatuur echter in een mum van tijd met wel 7 graden toenemen. 

Gevolg? Het kindje raakt oververhit, kan moeite krijgen om te ademen of een zonnesteek oplopen. Er komt te weinig frisse lucht binnen door de doek, en omdat je je kindje niet ziet liggen heb je dat als ouder minder snel door. 

Je kan dan beter opteren voor een parasol aan de kinderwagen om je kindje op een veilige manier uit de zon te houden. Al is dat in de praktijk best lastig: als je aan het wandelen bent moet je die parasol steeds aanpassen om ervoor te zorgen dat er geen zon op je kindje valt. Een andere veilige optie is een speciale doek dat je met touwtjes aan de duwstang kan vastmaken, zodat er nog lucht onderdoor kan. 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes