Peuter eet fruithapje uit knijpzakje

6 redenen waarom fruit in een knijpzakje een redding is

11/09/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Fruit en mijn kindjes. Het zijn niet altijd de allerbeste vrienden. Maar ik wil wel dat ze hun portie binnenkrijgen. Zonder al te veel geworstel, gediscussieer of geschreeuw. Welkom fruithapjes in knijpzakjes!

Kleuter eet fruithapje in knijpzakje

Sinds kort zijn de fruithapjes Nestlé Fruits een megawinner in huis.

Zowel bij jong (kleuter) en jonger (peuter). Maar zelfs als je kindje jonger is, kan je de knijpzakjes al in huis halen. Ze zijn geschikt voor lekkerbekjes vanaf 12 maanden. 

Ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf ook best te vinden ben voor die lekkernij met fruit als vieruutje. En dan bedoel ik niet om zelf op te eten. 

Maar wel ... 

  1. Geen gesmos. Ik herhaal: geen gesmos. Die enkele minuten waarop ik rustig kan meegenieten van een vieruurtje zonder keukenpapier, handdoek of dweil in de aanslag zijn zooo heerlijk.
  2. Zelf doen proof. Want jawel, we zijn 18 maanden en kunnen uiteraard al alles zelf. O wee moeder als jij durft te suggereren van niet. Dan weet de hele straat dat. Eet je fruitzakje maar helemaal zelf leeg, kleine man!
  3. Geen stukjes. Of brokjes. Of … hoe ze het ook noemen als ze het NIET willen eten. Want voor mijn kleuter zijn stukjes groenten of fruit plots de boeman. Ik ga ervanuit dat die even snel boeman af zullen zijn als ze het geworden zijn. Maar die tijd is nu nog niet. Dus dan zijn zulke knijpzakjes met een lekkere fruitmoes vol vitamientjes ideaal.
  4. Superleuke gezichtjes op de verpakking. En die zetten aan tot fruit eten. Iets wat mama’s gezicht blijkbaar niet doet … ahum.
  5. Geen toegevoegde suikers (wel van nature aanwezige suikers). Wel boordevol vitamine C. En er zitten ook geen conserveringsmiddelen, kleurstoffen en kunstmatige smaakstoffen* in verwerkt. Ik ben geen absolute voedselnazi, maar daar let ik toch wel hard op.
  6. Handig formaat en goede portie (110 gram). De knijpzakjes neem je makkelijk mee als vieruurtje als je op stap gaat. Gedaan met die potjes proberen in je handtas te proppen. Veel meer plek voor al die andere hoogstnoodzakelijke dingen die je kind wil meenemen ;-).

 

* In overeenstemming met de huidige wetgeving

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Nestlé. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes