6280fi.jpg

Bijna 80 % van de mama’s kiest voor groeimelk

1/11/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

Een paar weken geleden organiseerden we een enquête in samenwerking met Bambix. We wilden weten wat jullie denken over groeimelk. Geven jullie je kindje zo’n flesje als aanvulling op een gevarieerde voeding? Of kiezen jullie voor moedermelk, (half)volle melk of een plantaardig alternatief? Het was meteen duidelijk dat dit een gevoelig onderwerp is waar veel mama’s een uitgesproken mening rond hebben. De resultaten? Bijna 4 op de 5 mama’s kiest voor groeimelk, al dan niet aangevuld met een andere soort melk.

Jullie reageerden massaal. Meer dan 800 mama’s lieten weten welke soort melk zij aan hun kleintje(s) geven. Dankjewel, voor elk antwoord. We weten allemaal dat meningen wel al eens verschillen … Elk verhaal is dan ook anders, iedere baby is anders, iedere mama anders. Maar over 1 ding zijn we het eens, denken we: jullie kiezen allemaal met maar één gedachte in het achterhoofd, het allerbeste voor jullie baby of peuter.

Meerderheid gaat voor gewone groeimelk

78,50 % onder jullie gaven aan vanaf 1 jaar groeimelk toe te voegen aan het dagelijkse voedingspatroon van jullie mini-me(s). 21,5 % kiest voor moedermelk of een ander melkproduct als aanvulling op een gezonde vaste voeding.

De overgrote meerderheid van de mama’s die groeidrink geeft, kiest voor gewone groeimelk. 1 op de 10 gaat voor soja groeidrink, en dat komt in de helft van de gevallen omdat een allergie of intolerantie je kleintje parten speelt. Op welk moment geven jullie je kindje melk? Wel, de meesten van jullie doen dat zowel bij de start van de dag als net voor het slapengaan.

De ene groeimelk is de andere niet

Regel nummer 1 blijft een gezonde, evenwichtige en gevarieerde voeding voor jonge kinderen.

Wanneer je een jong kind (tussen 1 en 3 jaar) melkproducten geeft, zorg je er best voor dat het niet te veel eiwitten binnenkrijgt. Vanaf de leeftijd van 1 jaar geef je beter niet meer dan 500 milliliter melkproducten per dag.

Als je voor groeimelk kiest als aanvulling, is het ook belangrijk dat je stilstaat bij juiste keuze. Niet elke groeidrink heeft namelijk dezelfde samenstelling en is evenwaardig.

Een ‘goede’ groeimelk heeft de Vlaamse Vereniging voor Kindergeneeskunde (bron) een eiwitgehalte van niet meer dan 1,5 g/100 ml, en bevat extra ijzer (meer dan koemelk), vezels en koolhydraten. Zorg dat de melk verrijkt is met vitamines en mineralen. Toegevoegde smaakstoffen (zoals bv vanille) en suikers zijn te vermijden.

Bron: “gezonde voeding voor peuters en kleuters” van VVK – publicatie 2019.

Nieuwe groeimelk van Bambix al geprobeerd?

De nieuwe, 100% Belgische, groeimelk van Bambix steekt niet alleen in een nieuw jasje (verpakking), maar kreeg ook een verbeterde receptuur die volledig is afgestemd op de Belgische voedingsaanbevelingen voor kinderen vanaf 1 jaar. Zonder toegevoegde suikers. Bambix soja groeidrink is 100% plantaardig en laag in suikers.

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Bambix. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier. 

 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes