leertoren

Ikea-hack: maak zelf een (budgetvriendelijke) leertoren

26/04/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Een leertoren in huis? Heel graag! Maar het bijhorende prijskaartje, daar zijn we minder fan van. Dus zoeken we onze toevlucht tot een goedkoper alternatief: deze Ikea-hack! 

Leertoren? 

Een leertoren is een soort opstapje waar kleine kinderen veilig op kunnen staan om in de keuken te kunnen volgen wat mama of papa doet en om eventueel mee te helpen.

Het idee is afkomstig vanuit de Montessori-stroming en biedt niets dan voordelen: met zo’n leertoren kan je kindje zelfstandig meevolgen wat je doet en kan het jou op een veilige manier meehelpen zonder dat het problemen heeft om aan het aanrecht te kunnen. En jij kan vrij bewegen en vlot verder doen zonder dat er een jengelend kind aan je been staat te trekken of dat je met een kind op de arm je ding moet doen. Klinkt goed! 

Het enige nadeel? Het prijskaartje. Zo’n toren kost helaas vaak wel wat … maar met deze handige Ikea-hack maak je die gewoon zelf - op een budgetvriendelijke manier! 

Zelf maken 

Op Pinterest zijn er talloze hacks te vinden die je vertellen hoe je zo’n leertoren zelf kan maken, en het is eigenlijk heel simpel. 

Wat heb je nodig? 

  1. Een Bekväm-opstapje
  2. Een Oddvar-krukje
  3. 4 schroeven 
  4. Boormachine 
Leertoren

Werkwijze 

  1. Zet het Bekväm-opstapje in elkaar volgens de instructies. 
  2. Zet vervolgens het Oddvar-krukje in elkaar. Opgelet: laat daarbij één van de latjes aan de zijkant weg en bevestig het zitvlak niet bovenaan, maar onderaan de poten. 
  3. Zet de Oddvar-kruk, met het zitvlak onderaan, op het Bekväm opstapje, met de zijkant waar je een latje hebt weggelaten aan de kant van het trapje. Zorg dat de randen van het opstapje en het zitvlak gelijk komen aan de kant van het trapje. Zet vast met behulp van de schroeven. 

Waarschuwing

Gebruik de leertoren alleen onder supervisie van een volwassene en plaats de toren altijd tegen het aanrecht, zodat je kindje niet voorover kan kantelen. 

Foto: Instagram
 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes