peuter

Peuterpuber

5/09/2022

Ik denk dat niemand echt weet waartoe een peuter allemaal in staat is, zolang je er niet eentje in huis hebt (gehad). Wij hebben de peuterfase al twee keer doorstaan, dus we dachten dat we ook wel goed wisten hoe pittig het leven is met een peuter in huis. Tot onze jongste, die de allerbraafste baby ooit was, in een peuter veranderde en ons leven nu al maanden compleet op stelten zet.

Eten uit de kast stelen, uit bed klimmen, stenen in zijn neus stoppen, op de tafel klimmen, zijn oudere broers omver duwen enzovoort. Het lijkt soms of we hele dagen brandjes aan het blussen zijn die onze peuter heeft aangestoken. Slopend is dit.

Alle peuters zijn wispelturig, zeggen graag 'neen' en hebben driftbuien. Het hoort bij de peuterfase. Ze kunnen fysiek bijna alles, beseffen dat ze een eigen wil hebben maar begrijpen nog veel niet. Hun hersenen zijn nog volop in ontwikkeling en gaan soms letterlijk in kortsluiting. Ze kunnen er niet aan doen. Maar onze jongste spant wel de kroon, hij kan niet langer dan tien seconden stil zitten en zo meedoen aan de wereldkampioenschappen "neen" zeggen.

Uiteraard kan hij ook ontzettend lief zijn. Hij geeft graag knuffels en kusjes en is ontzettend sterk voor zijn leeftijd. In de auto wilt hij het handje vasthouden van zijn broer. Hij zingt liedjes en zegt op schattige toon "positieee" als hij een politieauto ziet. Hij wil zo graag groot zijn, mee doen met zijn oudere broers, maar hij is nog maar net twee geworden. 

Hij is nog maar een peuter. Al slaagt dit mensje van amper 88cm groot er momenteel wel in om ons dagelijks een hartaanval te bezorgen ...

Het is een fase zeker?

 

Deze blog verscheen eerder op GezelligeChaos.  
 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes