4536fi.jpg

Vraag/antwoord: mijn baby is ontroostbaar na een kort verblijf in het ziekenhuis

23/02/2017
Mamabaas
Door Mamabaas

Een gastmama heeft een vraag: 'Vorige week heb ik twee nachten met mijn zoontje in het ziekenhuis moeten doorbrengen. Sindsdien wil hij thuis niet meer slapen 's avonds.'  

Mama: echt alles geprobeerd

Hij blijft de hele tijd huilen/schreeuwen, en wil dan steeds opgepakt worden. Hij is nu bijna 8 maanden en we hebben echt al alles geprobeerd...  

Hebben jullie nog tips? Ze hebben bloed geprikt in het ziekenhuis en een zakje geplakt voor een urinestaal. Ik ben toen ook wel dag en nacht constant bij hem gebleven. 

Gastmama Ilse

Vroedvrouw Ilse: angstprobleem

Ik vermoed dat het hier gaat om een angstprobleem dat hij opgelopen heeft door zijn verblijf in het ziekenhuis.

Hoewel je als mama steeds bij hem gebleven bent, is het voor zo'n baby zeer stresserend! Mijn advies is om echt terug te gaan naar de basis. Dit wil zeggen een maximum geven aan vertrouwen en geborgenheid.

Blijf zo vaak het kan samen met hem, zowel dag en nacht. Laat hem eventueel gewoon mee in jouw bed slapen. Moest je zoontje al op een andere kamer in een eigen bedje slapen, dan denk ik dat het nu primeert om hem zo veel mogelijk bij jou te nemen! Je zal hem later wel weer in een eigen bedje kunnen leggen.

Verder denk ik dat het wel ook belangrijk is om te laten nakijken of hij niet huilt omdat hij ergens pijn heeft of ziek is. Als hij lichamelijk ok is, vermoed ik dat bovenstaand advies jullie verder kan helpen.

Veel succes!

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes