Opsporingsbericht: Ons Vuilnisblik is vermist

  • door Mama

De politie en het gerecht vragen om mee uit te kijken naar Ons Vuilnisblik. Ons Vuilnisblik is vier jaar oud, normaal gebouwd, van plastic, grijs van kleur en gehuwd met De Stoffer. Op 13 november laatstleden werd Ons Vuilnisblik als vermist opgegeven. Hij werd het laatst gesignaleerd op vrijdag 12 november in het gezelschap van M. Fossé ter hoogte van de vuilnisbak in de garage. Sindsdien ontbreekt van hem elk spoor.

Volgens de politie gaat het om een onrustwekkende verdwijning gezien Ons Vuilnisblik nooit eerder verdween en M. Fossé wel al eerder werd genoemd in bekende verdwijningszaken (o.a. dat van Het Televisiebakske, De Kiwi en Het Tutje Van Zus, n.v.d.r.).

Buurtbewoners werden reeds ondervraagd maar zoekacties op basis van hun tips konden vooralsnog niet tot een doorbraak leiden. Zo was de kans dat het stoffelijk overschot van Ons Vuilnisblik in het ballenbad werd gedumpt reëel volgens Mama. De brandweer kwam ter plaatse met een duikteam maar er werd niets gevonden. Later werd nog gedregd en daarbij kwam wel het lichaam van De Kiwi, dat zich reeds in verregaande staat van ontbinding bevond, naar boven.

Er werden profilers op de zaak gezet die zich trachtten te verplaatsen in de gedachtegang van de verdachte en de officier van justitie machtigde een huiszoeking. Er werd geloerd onder kasten en gegraven in speelgoedboxen. Er werd gezocht op de kattenkrabpaal en in de boekenkast. Er werd gekeken in de verzorgingstafel en op het schoenenrek. Papa organiseerde een heuse afstapping van het terrein met alle gezinsleden.

Tevergeefs.

De kans op een goede afloop slinkt met de minuut en vermoedelijk zal het kadaver na verloop van tijd per toeval worden ontdekt.

Hoewel er in deze zaak geen direct bewijs is tegen M.Fossé wordt hij wel als hoofdverdachte beschouwd. Hij werd alvast gearresteerd in verband met de moord op De Kiwi en hij wacht zijn proces af in zijn eetstoel. Het openbaar ministerie vordert voor dit misdrijf een straf van één week vroeger naar bed en inlevering van alle toetaas (speelgoedbrandweerwagens) en kakoos (speelgoedtractoren).

Ons Vuilnisblik wordt hard gemist.

Wie informatie heeft mag zich wenden tot het plaatselijke politiekantoor.