4751fi.jpg

5 tips van de onthaalmoeder om je baby of peuter instant blij te maken

7/03/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Alle mama's en papa's hebben er ooit weleens last van: momenten waarop niets een lach kan toveren op het gezichtje van je baby of peuter. Ten einde raad geven we vaak toe aan onze wanhoop en laten we het dan maar voor wat het is. Er zijn echter een paar magische ‘trucen van de foor’ die zo goed als elke keer werken. Bij deze een paar van deze godsgeschenken.

5 tips voor baby- en peuterplezier

  1. Bellen blazen: daarmee kan je een groep van 21 kinderen instant tot rust krijgen. Ook bij baby’s heeft dit een niet te missen effect.
  2. Ballonnen blazen: kleine variant daarop is de ballon opblazen en hem door de kamer laten vliegen in plaats van hem dicht te knopen. Hilariteit verzekerd. Ik durf de ballon ook wel eens te laten praten. Stel vragen aan de ballon zoals ‘ballonnetje, eet jij graag banaan?’ En laat de ballon piepen als antwoord. Wedden dat banaan of andere fruitjes vlotter gegeten worden?
  3. Een liedje zingen van stil naar super luid. Een voorbeeld is ‘de familie olifant’. Daarbij komt eerst mama olifant met grote voeten, oren en een slurf en een normaal volume, daarna komt de baby met kleine voetjes, oortjes en klein slurfje en natuurlijk een heel zacht volume en als laatste komt de hele grote en luide papa olifant. Voor diegenen die het niet kennen: je kunt het op Youtube vinden onder de titel: ‘Jongens, meisjes aan de kant’.
  4. Lichaamsdelen benoemen: kinderen zijn super leergierig en reageren dus ook heel hard op activiteiten waar ze van bijleren. Vraag ze dus regelmatig waar hun oren, ogen en andere lichaamsdelen zijn. Bij de tong zul je zien dat die vol enthousiasme tevoorschijn getoverd wordt.
  5. Een boekje lezen: iedereen leest wel eens graag een boek, en ook kinderen vinden dit super en worden er ook vaak instant rustig van. Tip: wat leuk is zijn boekjes met zo weinig mogelijk tekst en mooie tekeningen, zo wordt de fantasie van zowel de kinderen als de mama en papa geprikkeld.

Nog een extra groot voordeel van al deze trucjes? Ze leveren qualitytime op ;).

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes