6904fi.jpg

Speel, kook en knutsel met je peuter

1/12/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Uit de verhalen en foto’s van de crèche blijkt het duidelijk: je kleintje van nog geen twee jaar heeft behoorlijk wat creatief talent in huis. Maar … kan je zelf amper een herkenbare kat tekenen? Beperkt je spelletjescreativiteit zich tot memory of domino? Niet echt een idee om je kleine spruit te betrekken bij het keukengebeuren? Ontdek leuke tips voor speelplezier met je peuter! 

Speelopdrachtjes op peutermaat

No worries, mama en creatieveling Katrien Van De Steene heeft tal van fijne ideetjes voor spelletjes en activiteiten waaraan jullie samen plezier beleven. Ze creëerde twee makkelijke boekjes met knutsel-, kook- en speelopdrachtjes voor kindjes van één tot twee jaar, en voor grotere peuters (en kleuters) van twee tot drie jaar. En wees maar zeker dat het bijhorende stickervel op heel wat enthousiasme zal worden onthaald.  

Om je op weg te helpen, delen we alvast twee opdrachtjes per leeftijd uit uit deze topboekjes. Gewoon even downloaden onderaan de pagina en samen genieten maar!

Speelplezier van 1 tot 2 jaar

1.    Red het speelgoed

Oei, het speelgoed zit gevangen! Aan je peuter om alle speeltjes weer te bevrijden en blij te maken door er dan mee te spelen. Je kan deze opdracht onderaan deze pagina downloaden. 

red het speelgoed

2.    Keukenpuzzel

Leg alle keuken voorwerpen op de juiste plek. Ideaal om rommelende kindjes in de keukenschuiven te voorkomen. Je kan deze opdracht onderaan deze pagina downloaden. 

 

Uit: Speelplezier voor de allerkleinsten (van 1 tot 2 jaar).

spel keukenpuzzel

Speelplezier van 2 tot 3 jaar

1.    Kleurenspel

Rood, geel, blauw … dit spelletjes is perfect om je kindje de kleuren te leren kennen. Je kan deze opdracht onderaan deze pagina downloaden. 

kleurenspel

2.    Wol stempelen

Stempelen: het is een gegarandeerde hit bij elke kleuter. Je hoeft zelf niet naar de winkel te hollen voor een setje. Je maakt het op een eenvoudige manier zelf. Je kan deze opdracht onderaan deze pagina downloaden. 

 

Uit: Speelplezier voor de allerkleinsten (van 2 tot 3 jaar).

wol stempelen

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes