tiener in kamer

15 onderwerpen die maar al te vaak voer zijn voor discussie met tieners in huis

27/10/2023

Oké, we weten allemaal dat álles eigenlijk voer voor discussie kan zijn met een tiener in huis. Maar er zijn toch een aantal onderwerpen waarbij de kans net iets groter is dat er stevig op los gediscussieerd wordt … Zoals deze:

 1. Het ontbijt
  De tiener heeft geen zin in (of geen tijd voor) een ontbijt. Of de tiener wil alleen ongezonde rommel eten als ontbijt. Hoe bedoel je, koude pizza en noedels tellen niet als voedzaam ontbijt?! 
 2. De jas 
  Hallo moeder, het is absoluut niet hip om in het openbaar gezien te worden met een jas. En een regenbroek, ben je gek? Waar zit je toch met je gedachten?! 
 3. De gsm 
  Dat die gsm bijna vergroeid is aan de handen van je tiener, dat lijkt alleen maar zo hoor! 
 4. De gsm bis: gsm op de kamer
  Hoezo een gsm op de kamer ’s nachts verstoort de nachtrust? Alsof dat iets is om wakker van te liggen!
 5. Het huiswerk 
  Wat is het nut eigenlijk, van al dat huiswerk? En waarom zou dat nú moeten gemaakt worden? Morgen vijf minuten voor de les kan dat ook prima hoor!
 6. De kamer 
  Rommel? Tuurlijk niet. Georganiseerde chaos, noemen ze dat tegenwoordig. 
 7. De oplader
  Dat jouw gsm eigenlijk net aan het opladen was, is toch echt maar een detail. En dat alle laders plots weer spoorloos zijn, tja, daar valt niet veel aan te doen, toch? 
 8. De kledij
  Ja, natuurlijk moet die crop top echt zo kort zijn. Niks mis met een blote buik, toch? En ja, natuurlijk moeten alle kledingstukken en schoenen van een superduur merk zijn. 
 9. De deur en het licht 
  Ja, natuurlijk moet de deur blijven openstaan. Dat zorgt voor extra ventilatie! En dat licht dat aanblijft, da’s voor de sfeer! Hoge energieprijzen, zeg je? Och, dat zal wel meevallen!
 10. De vuile vaat
  Een vuil bord moet ín de vaatwas? Echt waar?!  
 11. De was 
  Wat een huishoudfreak ben jij zeg, om te willen dat de was in de wasmand belandt en dat kleren netjes in de kast liggen. 
 12. Het eten 
  Hoe, die favoriete koekjes zijn al allemaal op? En meen je nu echt dat je dát op het menu hebt gezet vanavond?! 
 13. Het zakgeld 
  Laat ons eerlijk zijn, da’s nooit genoeg. 
 14. Het uur om te gaan slapen 
  Dat is dan weer altijd te vroeg. 
 15. Je opvoeding
  Want hé, “ál mijn vriend(inn)en mogen dat wél”, “Jullie zijn echt niet mee met jullie tijd!” en “Je snapt er gewoon helemaal niets van”!