tieners

7 dingen die tieners doen die nergens op slaan

26/04/2024

Soms sta je met je mond vol tanden, en begrijp je echt totaal niet waarom je tiener iets doet of op een bepaalde manier reageert. Wellicht heb je dat ook al meegemaakt? Wel, je bent zeker niet de enige! Veel ouders staan regelmatig versteld van hun tieners, omdat hun acties vaak gewoon nergens op lijken te slaan. Zoals deze zeven dingen waarbij ouders hun wenkbrauwen fronsen. 

 1. Expres te laat komen.
  Punctueel zijn is niet cool. Je tiener die op tijd opstaat zodat hij de bus niet mist, nee, dat zal niet gebeuren. Jouw tiener laat alles liever op zich afkomen - er zijn echt wel ergere dingen dan te laat komen. Maar wanneer jij je kind moet ophalen, mag je natuurlijk geen minuut te laat zijn! 
 2. Een hekel hebben aan sarcasme (bij hun ouders)
  Tieners houden niet van sarcastische opmerkingen van hun ouders. Die kunnen zelfs leiden tot ruzie in huis, dus let op met wat je zegt! Zelf sarcastische opmerkingen geven over ouders, broers en zussen, dat is uiteraard wél helemaal oké. “Het is maar een mopje hè!”
 3. The Fashion Police zijn
  Hoe goed je ook gekleed bent, je zult zelden een compliment krijgen van je tiener. Jouw stijl is meestal ouderwets en niet cool. Alles wat je tieners en hun vrienden dragen, dat is pas stijlvol! Maakt niet uit hoe opvallend hun kleren zijn. 
 4. Alles beter weten 
  Het is niet omdat je de beste van de klas was en je een universitair diploma hebt, dat je superslim bent. Nee, je tiener weet alles en is altijd net dat tikkeltje slimmer dan jij. We hebben je gewaarschuwd. 
 5. Met de gsm in de hand aan tafel 
  Allemaal gezellig rond de tafel zitten en genieten van een lekkere maaltijd: wat is er beter dan dat? Wel, je tiener denkt daar duidelijk anders over. Ergens alleen zitten met een serie bij de hand en tegelijkertijd eten is toch veel beter. Geen nood aan een gesprek of gesprekpartners! 
 6. Opruimen (als er vrienden op bezoek komen)
  Hoe hard je je tiener ook probeert te overtuigen om het huis en de slaapkamer schoon te houden, die geeft er nooit gehoor aan. Tot er plots vrienden op bezoek komen… Ineens vliegen die vuile kleren in de was en is het tijd voor de grote schoonmaak. 
 7. Ouders bekritiseren
  Een wijze raad: probeer niet de ‘coole’ ouder te zijn. Wat je ook doet, er is altijd wel een reden waarom je "zó hard niet cool" bent. Zo werkt het nu eenmaal bij tieners, dus vat het niet persoonlijk op - het ligt niet aan jou ;-).

Omgaan met een tiener lijkt misschien behoorlijk moeilijk, maar onthoud dat het ook maar een fase is. Tot die gepasseeerd is, is het gewoon een kwestie van het hoofd koel te houden en de rots te zijn waar je tiener op kan bouwen.

 

Bron: Firstcry Parenting

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes