blokken

De juiste studierichting kiezen: dit kan helpen

14/02/2024

Een studierichting kiezen. Of beter: de studierichting kiezen die bij je past. Niet altijd een makkelijke opdracht voor een tiener. Mindmapping kan een interessant hulpmiddel zijn.

Mind ... wat?

Mindmapping is een van de bekendste manieren om informatie visueel te noteren of te schematiseren. De techniek werd ontwikk.eld door de Britse psycholoog Tony Buzan. Het is een techniek waarbij je de kennis die je brein (mind) moet verwerken, via een netwerk van takken, sleutelwoorden en symbolen op een radiale manier structureert en in kaart brengt (mapping). Dat kan op papier of met behulp van een computerprogramma of onlinetoepassing.

Keuze maken

Een mindmap kan je helpen om een persoonlijke keuze te maken, zoals ‘welke studierichting wil ik volgen?’. Je kan ermee de verschillende aspecten en opzichte van elkaar afwegen en de belangrijkste voor- en nadelen benadrukken, waardoor het gemakkelijker wordt om een beslissing te nemen.

In veel gevallen kom je automatisch tot een besluit als je een mindmap opstelt. Wanneer je keuze toch nog niet helemaal duidelijk is, kan je aan elk voor- en nadeel een cijfer toekennen, naargelang het belang dat je eraan hecht. Tel vervolgens de waarden aan beide zijden op en je merkt meteen wat er het meeste doorweegt.

mindmap

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes