blokken

Download onze handige Tieners in Huis-examenplanner

3/12/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

December is niet alleen de maand van de gezelligheid en de pakjes, het is helaas ook de examenmaand voor veel jongeren. Als ouder weten we als geen ander dat een goede planning de basis is van goede examens. Daarom geven we, in samenwerking met MetaStudent, onze studenten graag een duwtje in de rug met onze gratis examenplanners. Download ze snel, zet er een lieve boodschap op en geef ze aan jouw studentje! 

Stap 1: je examenrooster

De belangrijkste stap is om goed aan te duiden wanneer je welk examen hebt en tegen wanneer je er dus klaar voor moet zijn. Om dit vlot te plannen gebruik je best het maandoverzicht. (Je kan het maandoverzicht onderaan deze pagina downloaden en printen.) 

Stap 2: een goede studieplanning

Nu kun je een weekplanning maken met een overzicht van welke leerstof je wanneer studeert en inoefent. (Je kan de weekplanner onderaan deze pagina downloaden en printen.)

Enkele tips:

  • Duid aan op welke momenten je niet kunt studeren (wanneer er nog les is of wanneer je andere activiteiten hebt zoals muziekschool of jeugdbeweging).
  • Wees zo concreet mogelijk: het heeft geen zin om ‘Nederlands’ op te schrijven. Je noteert beter ‘Nederlands: zinsontleding’ bijvoorbeeld.
  • Pauzes: plan ook je pauzes in, maar ga liever even naar buiten voor een frisse neus dan eindeloos te scrollen op je telefoon 
  • Zorg voor herhaling: woordenschat Engels bijvoorbeeld, kun je het best enkele keren herhalen.

Stap 3: Veel succes

We wensen alle studerende tieners een vlotte examenperiode en daarna een schitterend rapport toe! 

Maandplanner
Weekplanner

 

 

Maandplanner

Weekplanner

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Metagenics. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes