tiener

Horoscoop: Schorpioen – zo zit je tiener in elkaar

6/10/2023

Is je tiener geboren tussen 23 oktober en 22 november? Dan is hij/zij een Schorpioen van horoscoop. Maar wat zegt dat eigenlijk over zijn/haar karakter? We zetten even een aantal kenmerken op een rijtje.

Schorpioenen zijn charmant en innemend, maar tegelijk moeilijk te doorgronden. Ze zitten vol energie, en hebben uitdagingen nodig om die energie kwijt te raken.

Sterke persoonlijkheid

Schorpioenen hebben een sterke wilskracht. Ze zijn uitermate volhardend om te bereiken wat ze willen. Dat kan weleens tot wanhoop leiden bij hun ouders, omdat die hun Schorpioen met de beste wil van de wereld niet op andere gedachten kunnen brengen. Schorpioenen weten dan ook héél goed wat ze willen, en zullen desnoods stampvoetend hun zin doordrijven.

Het zijn persoonlijkheden waar je niet makkelijk omheen kunt. Ze denken vaak ook erg zwart-wit en houden daarbij erg vast aan hun eigen mening.

Mysterieus

Schorpioenen houden van geheimzinnigheid. Een geheim dagboek vinden ze bijvoorbeeld helemaal het einde. Gun je tiener ook zijn geheimen.

Schorpioenen worden bovendien vaak zelf ook als mysterieus ervaren. Ze zijn moeilijk te begrijpen of te doorgronden, omdat ze zich liefst verbergen achter hun schild en vaak verlegen of teruggetrokken zijn. Nochtans hebben ze eigenlijk een oprechte en warme interesse in anderen en zijn het echte gevoelsmensen. Alleen vinden ze het soms lastig om die gevoelens en emoties te laten zien …

Psychologisch inzicht

Schorpioenen voelen emoties van anderen haarfijn aan. Ze stellen scherpe vragen en zijn geboren met een groot psychologisch inzicht. Ze zijn erg geïnteresseerd in hoe anderen in elkaar zitten.

Ze hebben ook  algemeen een uitgebreide interesse, vooral in de dingen die je niet kan zien. Ze willen alles begrijpen en stellen enorm veel vragen. Soms moeten ze echt leren om te berusten en om niet alles te willen controleren.  

Venijn

Een Schorpioen die in het nauw wordt gedreven, die durft weleens te steken. Schorpioenen zijn gevoelig en emotioneel en kunnen jaloers reageren op anderen. Zo durven ze ook weleens te manipuleren of agressief uit de hoek te komen.

Discipline

Als ouder van een schorpioen moet je sterk in je schoenen staan, net omdat ze zo’n sterke persoonlijkheid hebben. Schorpioenen hebben nood aan veel discipline en een consequente opvoeding. De beste manier is om aan een Schorpioen duidelijk en vriendelijk uit te leggen waarom iets zus of zo is.

Schorpioenen voelen zich helemaal in hun sas als ze opgroeien in een open en warme omgeving, waarin ze met een gerust hart allerlei vragen mogen stellen. Bij te veel afwijzing en negativiteit kan je tiener zich terugtrekken, maar tegelijk heeft hij/zij wel grenzen nodig. Vastberaden en vriendelijk zijn dus dé sleutelwoorden.