tiener

Horoscoop: Vissen, zo zit je tiener in elkaar

31/01/2024

Is je tiener geboren tussen 19 februari en 20 maart? Dan is zijn/haar sterrenbeeld Vissen. Maar wat zegt dat eigenlijk over zijn/haar karakter? We zetten even een aantal kenmerken op een rijtje.

Vissen zijn echte dromers. Ze hebben een rijke fantasie en kunnen helemaal opgaan in hun eigen wereldje. Ze kunnen een beetje geheimzinnig overkomen, maar nemen je graag mee in hun fantasiewereld aan de hand van hun verhalen.

Creatief

Met hun rijke fantasie zijn ze vaak ook heel creatief. Ze zijn graag bezig met hun handen en houden van tekenen en verven. Daarnaast zijn ze vaak ook heel muzikaal. Ze kunnen niet zonder muziek, en veel Vissen leren dan ook een muziekinstrument te bespelen. Andere Vissen houden meer van dansen.

Vissen gaan zo hard op in hun eigen wereldje, dat ze uit zichzelf weinig structuur hebben. Laat je een Vis doen, dan slaapt hij wanneer hij moe is (al is dat overdag), eet hij als hij honger heeft en studeert hij wanneer hij daar zin in heeft.

Door hun grote fantasie zijn Vissen gemakkelijk afgeleid. Op school vinden ze het dan ook vaak moeilijk om bij de les te blijven.

Gevoelig

Vissen zijn enorm gevoelig. Ze voelen haarfijn aan wat er rond hen gebeurt en hoe iedereen zich voelt. Ze nemen daarbij zelfs onbewust stemmingen over. Zo laten ze zich gemakkelijk meetrekken door de vrolijkheid van anderen, maar trekken ze het zich ook persoonlijk aan als er een slechte sfeer hangt. Wordt er bijvoorbeeld ruzie gemaakt in hun aanwezigheid, dan krijgen ze het gevoel dat het hun schuld is.

Ze zijn ook gemakkelijk te beïnvloeden door anderen en zijn soms nogal goedgelovig. Daar kan al eens misbruik van gemaakt worden. Vissen vinden het lastig om hun eigen grenzen te stellen: ze zijn eerder volgzaam. Het is daarom belangrijk om hen aan te tonen dat ze hun eigen grenzen mogen of moeten aangeven.

Bovendien hebben ze soms last naar nare dromen, omdat ze alles zo haarscherp aanvoelen en alles moeten verwerken.

Anderzijds beschikken ze over een goed ontwikkelde intuïtie. Soms lijkt het wel alsof ze echte visionairs zijn!

Rust

Vissen zijn lief en behulpzaam en willen graag door iedereen aardig worden gevonden. Daar slagen ze meestal heel goed in.

Ze hebben ook een grote behoefte aan rust en afzondering. Net omdat ze heel begaan zijn met anderen en zich alles persoonlijk aantrekken, hebben ze nood aan wat tijd alleen om tot rust te komen en alle gevoelens een plaatsje te geven. Geef hen de ruimte om even niks te doen en op adem te komen.

Daarnaast krijgen ze ook energie van de natuur. Gaan wandelen aan zee of joggen in het bos is een ideale uitlaatklep voor Vissen. Ze zijn ook dol op water, zoals het een echte Vis betaamt.

Veranderlijk

Vissen veranderen voortdurend van koers. De ene keer omdat ze enthousiast worden over iets nieuws, de andere keer om te ontsnappen. Ze lijken daardoor vaak moeilijk te peilen, omdat hun gedrag zo veranderlijk en soms zelfs tegenstrijdig is.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes